Czech Pro-am Teaching Tour – Play-off na Loretě pro Petra Štrougala

CpattLoretaPetr Štrougal se stal vítězem premiérového turnaje Czech Pro Am Teaching Tour na Loretě Pyšely. Muž z prvního ranního flightu si musel na triumf pár hodin počkat a na hřiště se vrátit k play off, protože měl stejný výsledek jako Marek Toman. Oba učící profesionálové zahráli krásných 68 ran, 4 pod par, a tak rozhodoval až rozstřel, který na druhé jamce díky birdie ovládl právě Štrougal, trenér Prague City Golf Clubu. Třetí místo patřilo se 70 ranami mistru dvoudenního šampionátu Lukáši Lizánkovi.
Nearest to pin na jamce číslo 4 zahrál nestor Pavel Nič senior (452 cm).

Výsledková listina profesionálů zde

Mezi apprentice uhráli tři účastníci playing ability, nejlepší byli se 76 ranami Václav Froněk a Matyáš Neuwirth.

Výsledková listina apprentice zde

Těžká konkurence panovala také v kategorii amatérů, kde zvítězil Jiří Sýkora s 48 body (73 ran), s handicapem zlepšeným z 13,0 na 10,0. Mladík byl zároveň autorem Nearest to pin na jamce číslo 8, kde trefil green na pouhých 71 cm od tyče. Druhý mezi amatéry skončil Marek Mařík a třetí byl fotbalista Patrik Berger, člen Lorety, který to díky 39 bodům za 72 ran dotáhl už na handicap 4,5.  Jen dvě desetiny tak už ztrácí na svého kolegu Libora Sionka.

Výsledková listina amatérů zde

Soutěž dvojic vyhráli profesionál Marek Toman (40) a amatér Vladimír Hudáček (38) součtem 78 bodů. Přestože mnozí profesionálové hráli na Loretě po třech letech existence hřiště poprvé, řada z nich našla klíč k výborně připravenému hřišti. Poděkování patří týmu Lorety s profesionálem Jakubem Važanským, manažerem Janem Hainou a také maršálem Radkem Pilátem, který v den turnaje oslavil narozeniny a obdržel od pořadatelů Czech Pro Am Teaching Tour gratulaci a dárky.

Na shledanou 19. září při turnaji ve Mstěticích!