Challenge Tour na Penati – vítězí Kofstad, Cafourek padesátý

Challenge Tour – D+D Real Slovakia Challenge, Senica, Slovensko (7. – 10.7.2016)

Neděle – finálové kolo
Jediný český hráč ve finálovém kole Jan Cafourek uzavřel svoje vystoupení na třetím ročníku D+D Real Slovakia Challenge výkonem v paru. S celkovým výsledkem 76,65,71,72, -4 skončil na  50. pozici. Za umístění získal prémii 697 eur.
Překonal tak Filipa Mrůzka, který se v roce 2014 umístil na 60. místě se skore -2 a prémií 488 eur. Aktuálně je Cafourek na 181. místě žebříčku Challenge Tour Road to Oman.
“Dnes jsem měl vlažnější začátek. Pak jsem se vzpamatoval a začal trefovat rány. Celý den jsem se ale trápil na greenu, přitom šance tam byly,” zhodnotil neděli Cafourek.

V rozehrávce zvítězil Nor Espen Kofstad. Na druhé jamce play off porazil Francouze Romaina Langasque, se kterým po čtyřech kolech dosáhl stejného skore -17. Třetí místo obsadil Angličan James Heat (-16). Vítězný Nor Kofstad obdržel  z rukou promotéra Petra Dědka prémii 27.200 Eur.

“Jsem nesmírně šťastný, že jsem si vybojoval účast na olympijských hrách v Rio de Janeiru. Je mi velkou ctí, že zde budu moci reprezentovat. Třeba získám medaili,” prohlásil vítězný Kofstad.

Další umístění:  4. Fox, Orrin (-15), 8. Perrier (-13), 11. Pavon, Henry (-12), 15. Smith (-11), 22. Stow (-10), 27. Del Podio (-9), Fritsch (-7), 44. Goya (-5), 50, Knappe (-4), 60. Mejow, Keskari (+2), 63. Calmels (+4).

Čtvrtý ročník D+D Real Slovakia Challenge se bude konat opět začátkem července 2017. Novinkou je prodloužení smlouvy promotéra Relmost s Challenge Tour o dalších pět let. Hrát se bude nadále v Penati Golf Resortu.

Odkazy: … Penati Golf ResortHřiště na satelitní mapěStránky turnajeWebkamery

Skorkarta Jana Cafourka:

SkorartaCafourek

 Leaderboard

 

Sobota – 3. kolo
Jan Cafourek se i ve třetím kole udržel pod parem. Dvě birdie a jediné bogey znamenají výsledek 71 ran, jednu ránu pod. Posunul se o osm míst dopředu na 46. pozici (-4).
Vedení dělí  Francouz Romain Langasque, Angličan Aaron Rai a Skot Scott Henry, všichni se skore -13.

 

Pátek – 2. kolo
To byl kolotoč. Nejdříve vypadal na postup do dalších kol Petr Gál. Již několik turnajů naznačuje vzestupnou formu. Dnes byl po parádních 67 ranách dlouho kandidátem na průchod cutem s celkovým skore -2. Hodnota cutu však po několika hodinách spadla na -3 a dnes skvělý Gál měl po nadějích.

Dalším kandidátem na postup do dalších kol byl Filip Mrůzek. Startoval z desátého odpaliště. Ještě po šestnácti jamkách byl pět ran pod parem a jasným postupujícím s celkovým skore -4. Pak ale přišly smolné jamky sedmnáct a osmnáct, které Mrůzkův postup zhatily. Na sedmnáctce zahrál double bogey a na osmnáctce bogey. Na těchto posledních dvou jamkách ztratil tři rány, které jeho celkové skore srazily na -1 a to na postup cutem nestačilo.

Tím černým vzadu a jediným postupujícím Čechem je nakonec Jan Cafourek. V druhém kole hrál fantastických 65 úderů, nastřílel devět birdie a pouhé dvě bogey. Se skore -3 se na chlup vešel do cutu a postoupil do dalších kol.

Nejhorším Čechem je v uvozovkách Ondřej Lieser. Tento jinak skvělý hráč si na Penati vybral nejhorší dny. V posledním kole donesl skore 83 ran s jednou osmičkou na čtyřparu, dvěma double bogey, čtyřmi bogey a jediným birdie. S celkovým výsledkem +14 je v poslední pětce výsledkové listiny.

Pech provázel i Petra Niče. Poslední kolo hrál v pochmurné náladě. Z jeho bagu před klubovnou zmizela peněženka s hotovostí, kartami a všemi doklady. Přemýšlení nad důsledky herní náladě nepřidá. Hrál v paru a skončil v druhé stovce pořadí.

V čele turnaje je Nor Epsen Kofstad se skore -10.

2. kolo – pozice českých hráčů

VYslSlovakiaChall16_2k

Video – 2. kolo

foto © Ota Mrákota 

.

Čtvrtek – 1. kolo
Pohled do výsledkové listiny není pro české barvy nijak radostný. Do první stovky pořadí se vešel pouze Filip Mrůzek. Po prvním kole je v osmé desítce výsledkové listiny. Zahrál 73 úderů (+1) se čtyřmi birdie, třemi bogey a jedním double bogey.
Druhým Čechem v pořadí je Petr Nič se skore 74 (+2).  Hrál tři bogey, jedno birdie a je na 105. místě.
Aleš Kořínek hrál o ránu více, 75 úderů (+3) se dvěma birdie a pěti bogey. Je na 116. místě pořadí.
Stejné skore i pořadí má Ondřej Lieser, taky 75 ran (+3), taky dvě birdie, ale jenom dvě bogey a jedno triple bogey na 8. jamce. Na stejné příčce jsou i Petr Gál a Lukáš Tintěra.
Jan Cafourek dnes donesl 76 ran (+4), složených ze tří biride, pět bogey a jednoho double bogey. Je na 129. místě.
Daniel Suchan ukončil první kolo na skore 78 ran (+6). Ve skorkartě má sedm bogey a jedno birdie a načíná čtrnáctou desítku pořadí. Stejně je na tom Petr Dědek 78 (+6).

Z amatérů je nejméně vzadu Tomáš Návrata (+2), který dělí pozici s Petrem Ničem. Vojtěch Kostelka (+3) děli pozici s Lieserem, Gálem a Tintěrou. David Siwy (+8) je posledním Čechem na výsledkové listině, aktuálně je na 146. místě.

V čele je Novozélanďan Ryan Fox (-7) před Francouzem Langasquem (-6). O třetí pozici (-5) se dělí Francouz Matthieu Pavon, Ir Ruadhri McGee, Španěl Pedro Oriol a a Nor Espen Kofstad.

Pozice českých hráčů:

VYslSlovakiaChall16_1kc

.

Úvod
Devět českých profesionálů Filip Mrůzek, Jan Cafourek, Ondřej Lieser, Lukáš Tintěra, Aleš Kořínek, Petr Nič, Petr Gál, Daniel Suchan a Petr Dědek odstartuje ve čtvrtek 7. července na třetím ročníku D+D Real Slovakia Challenge na hřišti Penati Golf Resortu, ve slovenské Senici. Sekundovat jim budou čeští amatéři David Siwy, Tomáš Návrata a David Kostelka.
Nehraje Stanislav Matuš, který se ve stejném termínu účastní turnaje ProGolf Tour v Dusseldorfu.

Naši profesionálové mají co napravovat. Loňský turnaj skončil výrazným neúspěchem českých barev. Nikdo z nich neprošel cutem a do první stovky se na 96. místo dostali pouze Mrůzek a Gál.

Hřiště Penati si za svoji krátkou existenci vydobylo renomé nejlepšího a nejkrásnějšího hřiště na Slovensku. Má par 72 a délku 7.115 metrů.
Jamka číslo 15 má výjimečný par 6 a délku 783 metrů. Jamka je o 33 metrů delší než Václavské náměstí.

Leaderboard

Odkazy: … Penati Golf ResortHřiště na satelitní mapěStránky turnajeWebkamery

.