Pět Čechů v Maroku – Mrůzek propadl, Matuš dvanáctý

MatusSt_29022016_02
Stanislav Matuš

PGA of Germany – Pro Golf Tour, Open Madaef, El Jadida, Maroko (10. – 12.4.2016, časový posun -1 hodina)

Úterý – finále
Zatím nevíme, co potkalo Filipa Mrůzka v posledním kole, ale byla to katastrofa. Startoval z  jedničky odpaliště. Double bogey na druhé jamce bylo jenom předzvěstí průšvihu. Následovala dvě bogey, birdie a bogey. Druhá devítka začala sněhulákem, osmi ranami na čtyřparu. Pak přišla další dvě bogey a na závěr série birdie, bogey, double bogey. Sečteno 84 ran, dvanáct nad par. Tak tohle Mrůzek už dlouho nezahrál. Z vedení v prvním kole, druhého místa po druhém kole je konečná 16. pozice (+10).

Nejlépe se umístil Stanislav Matuš na 12. místě (+8). Poslední kolo hrál v paru, tři birdie a tři bogey. Polepšil si o dvacet míst.
Marek Nový skončil na 16. pozici (+10) spolu s Mrůzkem. Poslední kolo hrál 76 ran. Prvních deset jamek hrál šest bogey, dvě biride přidal až na čtrnáctce a šestnáctce.
Jana Cafourka postihlo něco podobného jako Mrůzka. Donesl 81 ran. První devítku tři bogey, na desáté jamce double bogey,následovalo dalších pět bogey, první biride přišlo až na závěr na 18. jamce.  Celkem to dělá 81 ran a konečné 31. místo (+14).
Aleš Kořínek je třetím Čechem, který ve finále donesl výsledek začínající osmičkou. Zapsal 80 ran, se dvěma birdie, šesti bogey a jedním triple bogey. Umístil se na konečném 39. místě (+17).

Vítězem se stal Francouz Stanislas Gautier, který jako jediný skončila s celkovým skore pod par (-4).

! Podle dodatečné informace Michala Krejčího si Filip Mrůzek zranil záda na druhé jamce posledního kola. Řešilo se i odstoupení, ale Mrůzek se sebezapřením kolo dokončil. !

“El Jadida pro mě bohužel končí katastrofou. Po druhé jamce, kde jsem z heavy roughu vyrval ránu, bylo po zádech a taky po turnaji. Za dva dny začínáme další turnaj, držte palce a snad se to dá do kupy,” komentuje situaci Filip Mrůzek.  “Děkuju Vám všem za podporu!!:)

Leaderboard

Odkazy: GC MazaganHřiště na satelitní mapěStránky turnaje

.

MruzekFilip_25022016_09
Filip Mrůzek

Pondělí – 2. kolo
Všech pět Čechů prošlo cutem (+9).
Mrůzek hrál ve druhém kole o šest úderů více,74 úderů, pohoršil si však o jedinou pozici. Čtyři birdie a šest bogey znamenají dělené druhé místo (-2). Pozici sdílí s Francouzem Kenny Subregisem.
Z Čechů hrál v druhém kole nejlépe Jan Cafourek. Čyři birdie a stejně tolik bogey, 72 úderů, zlepšení o pět úderů a posun o 27 pozic na 16. místo (+5).
Pohoršil si Marek Nový. Dvě birdie, pět bogey a jedno double bogey dalo 77 úderů a odsun o deset míst na 19. pozici.
Polepšil si Stanislav Matuš. Hrál o čtyři údery méně a posunul se o třiadvacet pozic na 33. místo (+8). Aleš Kořínek donel v druhém kole 80 ran a propadl se výsledkovou listinou z Top 10 na 39. místo (-9). Jeho celkové skore je zároveň hranicí cutu pro 40 hráčů a dělená místa.

.

Filip Mrůzek - PGT
Filip Mrůzek – PGT

Neděle  – 1. kolo
Pět birdie, jediné bogey, celkem 68 ran, čtyři pod par. Takový skvostný výsledek vystřihl Filip Mrůzek v prvním kole Open Madaef. Je na prvním místě výsledkové listiny, dva údery před druhým Němcem Kunzenbacherem (-2). Druhými nejlépe umístěnými Čechy jsou Aleš Kořínek a Marek Nový na deváté pozici se skore 73.
Janu Cafourkovi první kolo nevyšlo. Hrál 77 ran (+5) což stačí na 43. pozici. Má stejný počet birdie a bogey, výsledek mu zhatila osmička na tříparu č. 4.

Další v pořadí je Stanislav Matuš na 56. místě. Hrál 78 ran (+6) složených ze dvou birdie, čtyř bogey a dvou double bogey.

Předpokládaný cut je na hranici +4.

 

MazaganÚvod
Pozornost všech golfistů je sice upřena do Atlanty, ale v Maroku začíná pět Čechů bojovat ve dvou turnajích. Po měsíční přestávce uskuteční poslední dva turnaje marocké série. Od čtvrtka 10. do soboty 12. dubna se v El Jadidě nedaleko Casablanky odehraje tříkolový Open Madaef, další o týden později.
Turnaje se účastní hráči Prague Golf Teamu Filip Mrůzek, Marek Nový a Stanislav Matuš. Přidali se Jan Cafourek a Aleš Kořínek.
Hraje se 54 jamek s cutem pro 40 hráčů po druhém kole. Turnaj má dotaci 30.000 eur, na vítěze čeká prémie 5.000 eur.
Hřiště Pullman El Jadida Royal Golf & Spa je lesnaté hřiště na břehu moře z pera Gary Playera.

Odkazy: GC MazaganHřiště na satelitní mapěStránky turnaje

.