Spilková se do U.S. Womens Open nekvalifikovala

SpilkovaKlara201536USGA – U.S. Womens Open – evropská kvalifikace, Denham, Anglie (25.5.2016)

Středa – 2.kolo
Do druhého kola vstoupila Spilková z prvního odpaliště. Na dvojce a čtyřce zahrála birdie, na šestce bogey. První devítku ukončila berdíkem na 9. jamce a v půlce kola byla  dvě rány pod parem, V druhé devítce zahrála už jenom jedno birdie a jedno bogey. Kolo došla za 70 úderů a skončila na 49. místě (+8). Na U.S. Womens Open se nekvalifikovala.

Středa – 1. kolo
Kolo hrůzy zažila Klára Spilková v anglickém Denhamu. Vyšla z desátého odpaliště a v první devítce zahrála sedm bogey. Na prvních dvou jamkách druhé devítky hrála další bogey a double bogey. První a poslední birdie přišlo až na čtrnácté jamce, to ale Spilková smazala devátým bogey na šestnáctce.
Celkový součet je jedno birdie, devět bogey a jedno double bogey, 82 ran (+10)  a naděje na U.S. Open se rozplývají. Spilková za chvíli nastoupí do druhého kvalifikačního kola a musely by se dít zázraky, aby se naděje na postup vrátila.

Úvod
Třiasedmdesát hráček včetně Kláry Spilkové bude v anglickém Buckinghamshire hrát dvoukolovou evropskou kvalifikaci na letošní U.S. Womens Open. Obě kola odehrají v jeden den, ve středu 25. května. Počet postupujících bude znám v průběhu prvního kola. Loni postupovalo pět hráček.

U.S. Womens Open 2016 se uskuteční 4. – 10. července v kalifornském CordeValle.

Spilková hřiště GC Buckinghamshire dobře zná. Hrála zde vícekrát British Masters, European Masters i loňskou kvalifikaci na U.S. Open.

Ve startovním poli najdeme Holly Atchinson, Carly Booth, Amy Boulden, Becky Brewerton, Pamelu Pretswell, Mariannu Skarpnord nebo Jade Schaeffer.

Z českých hráček se na U.S. Open dostala pouze Jana Peterková v letech 2005 a 2007. Z česky mluvících hráček hrály U.S. Womens Open sestry Jessica a Nelly Korda a Sandra Gal.

 

Odkazy: … GC Buckinghamshire …. Hřiště na satelitní mapě …. Stránky turnajeStránky Kláry SpilkovéFB Kláry Spilkové