Czech Pro-Am Teaching Tour Beřovice – zvítězil Ondřej Lébl

Logo_CPATT_98Celkem 31 profesionálů (tři z nich v kategorii apprentice) a 40 amatérů nastoupilo do prvního turnaje 5. ročníku Czech Pro-Am Teaching Tour, která tradičně zahajovala novou sezonu v Beřovicích.
Vítězem mezi profesionály se stal Ondřej Lébl, který zahrál 69 ran, 3 pod par. Stejný výsledek měl také druhý v pořadí Petr Skopový, který však na rozdíl od loňského roku, kdy v rozstřelu podlehl Jakubu Jandovi, tentokrát do play off nenastoupil. Třetí místo obsadil Jiří Němeček se 71 ranami.

Mezi amatéry zazářil Karel Zajíček, který zvítězil jak v individuálním hodnocení s 40 stablefordovými body (83 ran), tak v kategorii dvojic s Petrem Skopovým – celkem získali 80 bodů. Druhým nejlepším amatérem se stal Thang Nguyen (38 bodů/77 ran) a třetí skončil Aleš Komárek (36/87).

Vloženou soutěž Nearest to pin mezi profesionály na jamce číslo 7 ovládl Jan Juhaniak (31 cm), nejpřesnějším amatérem na jamce číslo 16 byl Petr Sobotka (159 centimetrů).

Ačkoli někteří přihlášení měli obavy o počasí a dokonce se před startem omluvili, nakonec dopadly Beřovice na jedničku. Dešťové přeháňky se hřišti zcela vyhnuly a jen pár minut padaly náznaky sněhu. Hřiště na začátku sezony obstálo se ctí a ve druhé polovině turnaje už bylo dokonce zalito sluncem.

Do věcných cen přispěl mimo jiné nový partner tour No-H2O, hráče na hřiště vybavil další nový partner, Lahůdky Albertov. Turnaj proběhl bezproblémově v soutěžním tempu a spokojenost účastníků korunoval catering i obsluha v Golf Clubu Beřovice.

Příští, druhý turnaj Czech Pro-Am Teaching Tour se koná 23. května v Berouně. Pořadatelé avizují, že pro udělení prize money bude tentokrát potřeba se také zúčastnit závěrečného vyhlášení výsledků.

.