Spilková na Terre Blanche Ladies Open skončila v Top 10

12924517_1059508584110850_5030877999586745303_nLET Access – Terre Blanche Ladies Open, Terre Blanche, Provence, Francie (31.3. – 2.4.2016)

Sobota – finálové kolo
Česká profesionálka si nechala v turnaji Terre Blanche Open to nejlepší nakonec. Třetí kolo zahrála nejlépe, 69 úderů, čtyři pod par. Výsledkům turnaje tak dala tu správnou sestupnou gradaci 75,71,69 -4. V posledním kole startovala z prvního odpaliště. První a jediné bogey si odbyla hned na první jamce. Pak už sázela jen samé birdie a bylo jich nakonec pět.  Česká hráčka skončila na děleném devátém místě (-4).
Zvítězila španělská amatérka Luna Sobron výsledkem -8. O druhou pozici (-7)  se dělí Francouzka Lucie André a další španělská amatérka Maria Parra.

Další umístění: 6. Luna, Cappelliez (a) (-5), 12. Lampert, (-2), 19. Lerquin (+1), 23, Daffinrud (+2), 28. Dreher, Bourdy (+4), 30. Aitchison, Westin (+5).

Za umístění na 9. místě obdržela Spilková prémii 975 eur.

„Z celkového umístění na turnaji Terre Blanche mám radost. Dnes jsem hrála velice solidně a skórovala nejlépe ze všech tří dnů. Zvláště se mi dařily rány do greenu. Také jsem dnes dobře puttovala,” zhodnotila poslední kolo Spilková.
“Celkově se mi tady velmi líbí, je to zajímavé hřiště, kde je každá jamka jiná. Tento turnaj jsem brala jako trénink před Marokem. Po Číně jsem zapracovala na určitých aspektech hry a jsem ráda, že se potvrdilo, že jdu správným směrem,” konstatuje.
“Nyní mě čeká začátkem května turnaj v Maroku,“ upřesňuje svůj program Spilková.

Konečné Top 10

VyslTerreBlanche16_3k

Leaderboard

Odkazy: … Terre Blanche ResortHřiště na satelitní mapě Stránky turnajeStránky Kláry SpilkovéStránky Lucie Hinnerové FB Spilková FB Hinnerová

.

SpilkovaDrive
Klára Spilková

Pátek – 2. kolo
Klára Spilková se v druhém kole zlepšila o čtyři údery, hrála 71 ran, dvě pod par. V první devítce zapsala jedno birdie a jedno bogey. V druhé devítce přidala tři birdie a jedno bogey. S celkovým skore Even par pokročila o osm míst na 19. příčku.

Nedařilo se Lucii Hinnerové. Po kolech  76 a 84 (+14) neprošla cutem a v turnaji skončila.

V čele se drží španělská amatérka Luna Sobron (67,68, -11)

Další pozice: 4. André (-5), 5. Bourdy, Luna (-3), 13. Villate (-1),  19. Dreher, Spilková (E), 31. Daffinrud (+2), 37. Lerquin, Westin (+3), 45. Derrey, Sandolo (+5).
Cutem neprošly: Schaeffer, Magetti, Prat, Boqvist, Whitaker, Hinnerová.

“Na LET Access do Francie jsem se vydala abych se udržela v herní a turnajové pohodě. LET v t tomto období žádné turnaje na programu nemá. Čas letí a turnajů do olympijských her není moc,” říká Spilková.
“Kedím si tu sama, půjčila jsem si vozík a v pohodě si obíhám celé hřiště. Navíc jsem tu již hrála a chtěla jsem zjistit na čem dál pracovat a zlepšovat se před dalším turnajem v Maroku. Hřište Terre Blanche je poměrně krátké ale zároveň velice technické. Mně osobně se místní hřiště velice líbí a hraje se mi na něm dobře. První den jsem měla problém skórovat ale z dneška mám dobrý pocit protože hraji velice solidně,” zhodnotila první dvě kola nejlepší česká hráčka.

Top 10 druhého kola

VyslTerreBlanche16_2kc

 

Spilkova
Klára Spilková

Čtvrtek – 1. kolo
Dvě birdie a čtyři bogey, celkem 75 úderů, dvě rány nad par. Bilance prvního kola naší nejlepší hráčky není strhující a řadí jí až na 27. pozici, osm úderů za vedoucí hráčkou, španělskou amatérkou  Lunou Sobron (-6).
O ránu zpět je druhá česká hráčka Lucie Hinnerová. Její skorkarta obsahuje čtyři birdie, pět bogey a jedno double bogey, celkem 76 úderů (+3).  Výsledek ji řadí na 44. pozici.

Další pozice: 2. André (-3), 7. Villate, Dreher (-2), 12. Luna (-1), 16. Provot, Bourdy (E), 27. Hedberg, Derrey, Prat (+2), 44. Sandolo, Lerquin (+3), 54. Daffinrud (+4), 91. Schaeffer (+8).

V pátek Spilková startuje v ve flightu s Italkou Rigon a Švédkou Gustavsson v 08:54 z desátého odpaliště.
Hinnerová startuje do druhého kola v pátek v 08:10 se Skotkou Murray a Angličankou Aitchison.

Top 10 prvního kola a české hráčky:

VyslTerreBlanche16_1k

SpilkovaKlara201510_2
Klára Spilková

Úvod
Česká profesionální golfistka Klára Spilková je aktuálně na 42. pozici olympijského žebříčku a hodlá se udržet mezi šedesáti nejlepšími hráčkami, které se zúčastní olympiády v Riu. Po pěti letech se vrací do Terre Blanche na úpatí Alp nedaleko Azurového pobřeží, aby v turnaji vybojovala dobré umístění a další body do olympijského žebříčku.
Na tomto turnaji zahájila v březnu roku 2011 svojí profesionální kariéru. Tehdy získala 22. pozici a prvních 585 Euro.

“Je důležité hodně hrát před olympiádou. A to je důvod proč jsem začala sezónu dříve v Austrálii,” uvedla Spilková pro web LET Access Series. “Terre Blanche jsem hrála v prvním ročníku na tour v roce 2011. Bylo to pěkné a těším se na návrat. Trénují více než kdy jindy a budu se snažit vyhrát. Jako vždy,” doplnila česká jednička.
Spilková je aktuálně na 65. místě žebříčku LET a je jednou z papírově nejsilnějších hráček turnaje. Na turnaj se připravovala v Itálii na hřištích okolo Lago di Garda.

Tříkolového turnaje se účastní další česká profesionálka Lucie Hinnerová, pro kterou je to premiérový turnaj sezóny.

Startovní pole je silné. Na startu budou Schaeffer, Derrey, Leurquin, Villate, Luna, Dreher, Provot, Cappelliez.

Hraje se 54 jamek na hřišti Riou Golf Course s parem 73 a délkou 5.381 metrů. Dotace turnaje je 30.000 Eur.

První dvě kola absolvuje Spilková ve flightu s Italkou Rigon a Švédkou Gustavsson. Ve čtvrtek startují z jedničky ve 13:14, v pátek z desítky v 08:54.
Hinnerová bude první dvě kola hrát se Skotkou Murray a Angličankou Aitchison. V první kole startují z jedničky ve 12:30, v druhém z desítky v 08:10.

Odkazy: … Terre Blanche ResortHřiště na satelitní mapě Stránky turnajeStránky Kláry SpilkovéStránky Lucie Hinnerové FB Spilková FB Hinnerová

 

.