Potvrzeno – na Ypsilonce bude v květnu turnaj série ProGolf Tour

Ypsilon850V kalendáři ProGolf Tour2016 přibyl turnaj v České republice s názvem Ypsilon Cup by CzechOne. Tříkolový turnaj se uskuteční na liberecké Ypsilonce ve dnech 4. až 6. května 2016.
Z českých hráčů se na základě předchozích výsledků a kvalifikace mohou účastnit Ondřej Lieser, Filip Mrůzek, Jan Cafourek, Marek Nový, Stanislav Matuš, Aleš Procházka a Roman Šebrle.
Dle informace Radovana Vrátného z promotérské Česká 1 si dalších dvacet míst v libereckém turnaji ProGolf Tour mohou vybojovat profesionálové i amatéři v turnaji, který se na Yspilonce uskuteční o týden dříve a bude mít dotaci nejméně 400.000 Kč. Hráči, kteří postoupí z kvalifikačního turnaje, si spolu s peněžní prémií zajistí vedle práva hrát Ypsilon Cup i úhradu hracích a pobytových nákladů.

Hřiště Ypsilon, které patří k elitním  hřištím v České republice již hostilo ProGolf Tour (tehdy EPD) v roce 2007 na turnaji Olympus Classic. Vyhrál Max Kraner a nejlepší z Čechů byli Jakub Kučera a Petr Skopový.
O rok později se zde uskutečnil turnaj Ypsilon Challenge Tour by Alex Čejka, ve kterém v rozehrávce zvítězil Angličan Seve Benson  nad Španělem Ráfaelem Cabrera Bello.

Stránka turnaje na ProGolf Tour

Z archivu Golf.cz: … Olympus Classic Liberec 2007 … Ypsilon Challenge by Alex Čejka 2008

.