ProGolf Tour Agadir – Tazegzout Open – nejlepší z Čechů Mrůzek na 20. místě

MruzekFilip229_650
Filip Mrůzek

PGA of Germany – ProGolf Tour – Open Tazegzout 2016, Agadir, Maroko (11. – 13.2.2016, časový posun -1 hodina)

Sobota – finálové kolo
Poslední kolo zvládl nejlépe Filip Mrůzek. Zlepšil se o sedm úderů, hrál čtyři birdie a jedno double bogey. Celkem 70 ran, dvě pod par. S konečným celkovým skore 68,77,70, -1 se posunul na konečné 20. místo.

O tři údery a devět pozic za Mrůzkem  je ve výsledkové listině  Stanislav Matuš. Startoval z 10. odpaliště. Prvních devět jamek zahrál jeden úder pod par se dvěma birdie a jedním bogey.V druhé devítce přidal dvě birdie a dvě bogey. Finálové kolo došel s počtem 71 ran, svým nejlepším výsledkem v turnaji. S celkovým skore 72,75,71, +2 skončil na 29. místě.
“Tak dnes 71 (-1) a celkové skóre +2 a T29,” informuje na svém FB profilu Matuš. “Spousta nevyužitých příležitostí na lepší výsledek ale i tak spokojen! Zítra cesta domů a další turnaje na začátku března!

Poslední kolo se nepovedlo Janu Cafourkovi. Má plný počet jamek bez jediného biride, s pěti bogey a jedním double bogey. Donesl 79 ran a propadl se výsledkovou listinou o dvacet devět pozic  na 44. místo konečného pořadí.

Vítězem se stal Němec Martin Keskari skvěle vyrovnaným výkonem 69,70,68 -9.

Následující turnaj ProGolf Tour se hraje opět v Maroku. V Casablance se od 6. března hraje tříkolový Open The Tony Jacklin s dotací 30.000 eur.

Leaderboard

Odkazy: … Tazegzout GCHřiště na satelitní mapě … Stránky turnaje

Pátek – 2. kolo
Čeští hráči dnes startovali odpoledne.

Nejlépe začal Jan Cafourek. Zahrál 70 úderů, dvě rány pod par. V první devítce má ve skorkartě od každého trochu. Hrál tři birdie, jedno bogey a jedno double bogey, jeden úder pod parem. V druhé devítce zahrál osm parů za sebou a uzavřel kolo birdie na poslední jamce. S celkovým skore Even par si polepšil o 36 pozic. Je na 15. místě a postoupil  do posledního kola.

Filip Mrůzek startoval na 10. odpališti. Začal dvěma bogey, dalších sedm jamek šel v paru. V druhé devítce bohužel přidal čtyři bogey a jediné birdie. Zapsal 77 úderů, pět nad par. S celkovým skore +1 klesl ze třetího na 25. místo. Díky skvělému prvnímu kolu měl dostatečný náskok a prošel cutem do finálového kola.
“Dnešek, nevyšel, +5. Co dodat, špatný den,” posteskl si Mrůzek na Facebooku. “Zítra ještě jedno kolo, kde můžu zamakat! Držte mi palce, ať to vyjde,”

Stanislav Matuš startoval z desítky a začal špatně. V první devítce hrál jedno birdie, jedno bogey a dvě double bogey. V druhé devítce přidal jediné birdie a dvě bogey. Už to vypadalo, že neprojde cutem. Všechno ale vyřešil eaglem na poslední jamce. Vytáhl se na skore +3 a stejně tak se pohnula hranice cutu. Český hráč postoupil do posledního kola ze 40. místa.
“S takovým západem slunce, ještě abych ten cut neprošel,” pochvaluje si Matuš na FB, kam vložil fotku západu slunce nad hřištěm. “Eagle na poslední jamce a jsem tam. Zítra finále a musím to pořádně zamrazit.”

Marek Nový zahrál v druhém kole 76 úderů se dvěma birdie a šesti bogey. Zůstal čtyři údery za hodnotou cutu a do posledního kola nepostoupil.

V čele jsou Němec Martin Keskari a Francouz Antoine Schwartz se skore -5.

Do sobotního finálového kola vyrazí Fiip Mrůzek v 9:00, Jan Cafourek v 9:30 a Stanislav Matuš v 10:10 našeho času.

.

Čtvrtek – 1. kolo
Filip Mrůzek zahájil Tazegzout Open ve velikém stylu. Zahrál čisté čtyři birdie, 68 ran, čtyři pod par. Ve výsledkové listině jsou před ním pouze Němec Anton Kristein se skore -7 a Angličan James Wilson (-5).

“Zdravím všechny, první kolo je hotové a za -4 (68). Bogey free round. Držte palce na další dvě kola,” zdraví Mrůzek na svém FB profilu.

Stanislav Matuš došel v paru. Má zapsáno pět biride, tři bogey a jedno double bogey. Celkem 72 ran, even par. Patří mu 27.  místo výsledkové listiny prvního kola.

Jan Cafourek zahájil kolem se 74 ranami (+2) s jedním eagle, třemi birdie, dvěma bogey, jedním double a jedním triple bogey. Je na 51. místěpořadí.

Marek Nový donesl výsledek 75 ran, jedno birdie a čtyři bogey a přenocuje na 64. pozici (+3).

Úvod
Členové Prague Golf Teamu Filip Mrůzek, Marek Nový, Stanislav Matuš a další profesionál Jan Cafourek pokračují v Agadiru čtvrtým turnajem ProGolf Tour 2016 –  Open Tazegzout, konaném na hřišti Tazegzout GC.

Hřiště otevřené v roce 2014 má podle skorkarty par 72 a délku 6.330 metrů z černých odpališť.
Dotace cen turnaje je 30.000 eur

Do prvního kola vyrazí čeští hráci ve čtvrtek ráno. Jan Cafourek 8:55 našeho času z 10. odpaliště, Filip Mrůzek 9:15  (1), Stanislav Matuš 9:25 (1) a Marek Nový 9:55 (10).

 

Odkazy: … Tazegzout GCHřiště na satelitní mapě … Stránky turnaje