Čtyři Češi v Marockém Agadiru – poslední kolo. Výborně Matuš, dobře Cafourek, nedařilo se Mrůzkovi

12669686_231177557215034_4120772543106010633_nPGA of Germany – ProGolf Tour, Open Ocean, Agadir, Maroko
(7. – 9.2.2016, časový posun -1 hodina)

Úterý – finálové kolo
Stanislav Matuš ze sebe setřásl chandru neúspěchu předchozích turnajů a ve třetím turnaji sezóny slaví úspěch. V Agadiru se předvedl v nejlepším světle. Jeho skore 70,69,69 -5 a výsledná sedmá pozice v Top 10 jsou skvělým výsledkem.   Poslední kolo dohrál opět s vynikajícm skore. Začal sice nešťasně trojitým bogey na úvodní jamce, které ovšem napravil následujícími pěti birdie. Na pátnactce přidal bogey, na sedmnáctce birdie. Celkem 69 úderů, kolo za -2 a celkové skore -5. Výsledek ho zařadil na 7. místo pořadí (-5).

V posledním kole se nedařilo Filipovi Mrůzkovi. Skončil čtyři údery nad parem, vinou dvou double bogey, dvou bogey a pouhých dvou birdie. Skore posledního kola 75 ho odsunulo o 23 pozic na končné 27. místo.

Jan Cafourek podal ve třetím kole dobrý výkon. Došel v paru se čtyřmi birdie a stejným počtem bogey. S celkovým skore +1 skončil na 32. místě  výsledkové listiny.

Zdravotní stav hráčů ve třetím kole nebyl nejlepší, postihla je střevní viróza. O to více vyniká skvělý Matušův výkon.
“Všechny hráče včera bohužel postihla střevní viróza, nejvíce to odnesl Filip. Standa vzhledem ke svému stavu podal neuvěřitelný výkon,” informuje z Agadiru ředitel Prague Golf Teamu Michal Krejčí.

Pro vítězství si dlouhými kroky došel Němec Moritz Lampert. Výsledek -16 ho dělí sedm ran od druhého Maročana Younes El Hasana (-9).

Již ve čtvrtek 11.2. nastupují čeští hráči v Agadiru do dalšího turnaje Open Tazegzout 2016 s dotací 30.000 Eur.

Pondělí – 2. kolo
Všichni čeští hráči dnes startovali z 10. odpaliště od 8:50 do 9:20 našeho času. Mrůzek, Matuš a Cafourek prošli cutem. Nepostoupil Marek Nový.

Nejlépe začal Filip Mrůzek. Po první devítce měl na kontě čisté tři birdie, devítku zahrál za 32 úderů, tři údery pod par. V druhé devítce přidal třemi birdie a dvěma bogey další jeden úder pod par. Celkem 67 ran,  5. místo, celkové skore -4 a jistý postup cutem do finálového kola.

Stanislav Matuš odehrál první devítku dvě rány pod parem se třemi birdie a jedním bogey. Druhou devítku zahrál v paru se dvěma birdie a dvěma bogey. S celkovým skore -3 je na 13. místě pořadí a také se nemusí zajímat o cut.

Velmi dobře odstartoval Jan Cafourek. Hned na druhé jamce par pět zahrál eagle. Přidal jedno birdie a jedno bogey. Po devíti jamkách byl na skore -2. Vinou včerejších 77 úderů měl celkové skore+4 a vzdálenost tři údery od cutu. Vše napravil ve skvělé druhé devítce, kde zapsal potřebné čisté tři biride. Dostal se na 31. místo, přesně na hranici cutu +1 a postoupil do finálového kola.

Skvěle začal i Marek Nový, ale ve výkonu nepokračoval. První dvě jamky zahrál biride, které však následně smazal vinou double bogey na čtvrté jamce. Přidal ještě jedno bogey na osmé jamce. V druhé devítce hrál na 10. a 14. jamce biride. Hru bohužel zakončil osmi ranami na čtyřparové osmnáctce. S celkovým skore +7 je  v osmé desítce pořadí. Neprošel cutem a turnaj pro něj skončil.

V čele turnaje jsou Francouz Antonelli a Němec Lampert (oba -10).

Výsledky Mrůzka a Matuše udělaly radost přítomnému řediteli Prague Golf Teamu Michalu Krejčímu. “Prague Golf Team bude i zítra ve finálovém kole třetiho turnaje Pro Golf Tour díky skvělym výkonům Filipa Mrůzka (-4) a Standy Matuše (-3) bojovat v marockém Agadiru o nejvysší umístěni. Držte nám palce, ” píše Krejčí na své zdi Facebooku.

Neděle –  1. kolo
První kolo zvládl z Čechů nejlépe Stanislav Matuš, který došel s výsledkem 70 úderů, jeden pod par. Startoval z 10. odpaliště. Po první devítce měl  zapsány dvě biride a dve bogey. V druhé devítce přidal jedno birdie. Se skore -1 je na 14. místě pořadí.

Filip Mrůzek došel v paru. Po první devítce byl dva údery nad par, když zahrál jedno birdie, jedno bogey a jedno double bogey. V druhé devítce se zlepšil, zapsal čtyři birde a dvě bogey. Se skore Even par přenocuje na 23. pozici.

Marek Nový donesl 75 úderů. Jsou to tři birdie, pět bogey a jedno double bogey. Se skore +4 je na 69. pozici.

Jan Cafourek zahájil turnaj výsledkem +6.  Na první jamce začal triple bogey, přidal čyři bogey a jediné birdie. Je na 85. místě výsledkové listiny.

V čele turnaje je Němec Moritz Lampert s plným počtem jamek a skore -7.

Úvod
Čeští profesionálové Jan Cafourek, Stanislav Matuš, Filip Mrůzek a Marek Nový se účastní třetího turnaje ProGolf Tour 2016. Túra se po úvodních dvou akcích přestěhovala z Egypta do Maroka, kde se od února do dubna uskuteční šňůra šesti turnajů. Začíná se v přímořském Agadiru na břehu Atlantiku turnajem Ocean Open.
Hraje se na hřišti Golf de L´Ocean, známe z turnajů LET. Česká profesionálka Spilková zde v roce 2011 absolvovala svoji profesionální premiéru.

Tříkolový turnaj se hraje od neděle do úterý. Po druhém kole provede pořadatel cut, do posledního kola pošle 40 hráčů a dělená místa.

Do prvního kola vyrazí jako první Stanislav Matuš ve 13:00 našeho času a v následných desetiminutových intervalech budou startovat Jan Cafourek, Filip Mrůzek  a Marek Nový.

Dotace odměn turnaje je 30.000 eur. Z této částky obdrží vítěz 5.000 eur.

Odkazy: Golf de L´Ocean Hřiště na satelitní mapěStránky turnaje

.