Eva Koželuhová na Q-school vyřazena

Kozeluhova
Eva Koželuhová

LET – Lalla Aicha Tour School Pre-Qualifier B, Casablanca, Maroko (10 – 13.12.2015, časový posun -1 hodina)

Eva Koželuhová ukončila svoji účast na Lalla Aicha Tour School Pre-Qualifier B. Po výsledcích 89 a 91 z kvalifikace odstoupila a do třetího kola nenastoupila.

Omlouvám se Evě Koželuhové za výše uvedený text, kterým jsem interpretoval poznámku RETD (retired) u jejího jména na výsledkové listině.  Skutečnost je taková, že byla vyřazena pro příliš vysoké skore po dvou kolech.

Na svém FB profilu Koželuhová uvedla:
“Chtěla bych jen říct, že jsem z turnaje neodstoupila (Jak jsem se právě o sobě dočetla)!! Protože já bych to nikdy nevzdala, i když jsem se cítila opravdu potupně…  Byla jsem z turnaje vyřazena, protože jsem měla příliš vysoké skóre po 2. kolech… Děkuji všem, co jste na mě mysleli.”

Pátek – 2. kolo
Druhé kolo české profesionálky bylo ještě horší než to první. Do skorkarty zapsala 91 úderů.  Žádné birdie, osm bogey, dvě double bogey, jedno triple bogey a jedno čtyřbogey znamená 19 ran nad par a poslední místo v tabulce.
S celkovým skore +36 startuje Koželuhová v sobotu z 10. odpalište v 11:54 našeho času jako poslední flight s Japonkou Kaoru Ohori.

Čtvrtek – 1. kolo
První kole se české profesionálce opravdu nepovedlo. Hrála 89 ran (+17). Číslo je složené z jednoho birdie, osmi bogey, dvou double bogey a dvou triple bogey. Horší začátek si asi neuměla představit ani v nejčernějších snech. Spolu s Japonkou Kaoru Ohori dělí poslední,  61. místo výsledkové listiny.
Vede Španělka Nuria Itturios se skore -2.

“Omlouvám se všem, hrála jsem fakt špatně. Nemám žádné výmluvy. Nevím proč!? Hřiště je pro mě dlouhé, ale tohle jsem fakt nečekala… ” posteskla si Koželuhová na Facebooku.

Úvod
Česká profesionálka Eva Koželuhová bude o víkendu bojovat v Maroku v předkvalifikaci o postup do závěrečné Final Qualifying. Pokud se jí to podaří, potká se v závěrečné pětikolové kvalifikaci 18. – 22. prosince s Lucií Hinnerovou a Šideri Váňovou. Ty postoupily z předkvalifikace na stejném hřišti v termínu na přelomu října a listopadu.

V Maroku na Pre-Qualifier opět působí v řídící pozici český mezinárodní rozhodčí Michael Jon.

Odkazy: … Mohamedia GCHřiště na satelitní mapě Stránky turnaje