Klára Spilková na ženském mistrovství Indie skončila v Top 20

SpilkovaIndieFlight
Klára Spilková – flight 2. kolo

LET – Hero Womens Indian Open, New Delhi, Indie (23. – 25.10.2015, časový posun + 4,5 hodiny)

Neděle – finále

Klára Spilková zahrála ve finálovém kole skore +4 a s celkovým výsledkem +9 skončila na turnaji Hero Women’s Indian Open na dělené 13. příčce.

V neděli si česká golfistka zapsala 76 ran, tři birdie, tři bogey a dvě double bogey. Přestože zahrála hůř než ve 3. kole, posunula se ze 17. příčky o tři místa dopředu. Pod parem na hřišti Black Knight v DLF Golf and Country Clubu neskončila žádná z hráček

Vítězkou turnaje se stala Dánka Emily Kristine Pedersen, která došla v paru. Skoro až do konce se dělila o první místo s Cheyenne Woods. Ta ale na osmnáctce zahrála double bogey a se skore +1 tak skončila na dělené druhé pozici.

Sobota – 2. kolo
Po zahrání  čtyř birdie, pěti bogey a jednoho double bogey zapsala Spilková v druhém kole výsledek 75, tři údery nad par. V pořadí ztratila tři pozice, je na 17. místě s celkovým skore -5.
Hřiště DLF odolává, celkově pod par se zatím dostala jediná hráčka, a to ještě jedinou ranou, vedoucí Dánka Emily Kristine Pedersen (-1). Vede před Velšankou Becky Morgan (E) a krajankou Malene Jorgensen (+1).
Tři údery po parem hřiště hrála v druhém kole krásná Woodsova neteř Cheyenne. Výsledek ji katapultoval o šestatřicet míst dopředu na 4. pozici (+2).
Nejlepší výsledek kola zahrála Thajka Patcharajutar Kongkraphan. Výsledek 67 úderů zlepšil její pozici na výsledkové listině o 89 míst. Přenocuje na 17. pozici (+5).
Cut se nakonec ustálil na štědré hodnotě +12.

“Po dvou kolech na Indian Open mám radost, že jsem prošla cutem a zítra mohu útočit na přední příčky. Zdejší hřiště je velice technicky a psychicky náročné, ostatně výsledky tomu napovídají. Velice úzké ferveje které jsou doplněné hlubokými bunkery a zároveň boulovaté a rychlé greeny. Proto mi zítra pořádně držte palce,” píše z New Delhi Klára Spilková.

Další pozice: 11.Madsen (+4), 17. Dafinrud (+5), 22. Parker (+7), 38. Reid, Nocera (+9), 44. Lindner (+10).

Cutem neprošly: Keating, Booth, Walker.

KlaraIndie
Klára Spilková a Eva Koželuhová

Pátek – 1.kolo
Spilková začala výsledkem +2, který se může zdát vysoký, ale není. Hřiště DLF je obtížné a nerado pouští hráčky pod par. Výsledek s minusovým znaménkem mají jenom tři hráčky. Se skore 74 úderů, složeném ze tří birdie a pěti bogey je Spilková na 13. pozici, pět ran za hranicí předpokládaného cutu. Ten je zatím na hodnotě +7.
Vede Dánka Emily Kristine Pedersen (-2).
Na podporu boje proti rakovině hrály hráčky v růžovém oblečení.

Další pozice:
6. Madsen,Jorgensen (+1), 19. Nocera (+3), 27. Reid (+4), 37. Woods (+5), 72. Lindner (+8), 81. Booth (+9), 89. Keating (+10).

.

SpilkovaRany2015
Klára Spilková

Úvod
Česká profesionální hráčka Klára Spilková se indického šampionátu Hero Indian Womens Open účastní již počtvrté. Turnaj a prostředí jí zjevně sedí. Loni zde skončila na 14. místě, předloni na na 11. místě a při své při své indické premiéře získala 36. pozici. Tentokrát jí doprovází jako caddy česká profesionálka Eva Koželuhová.

Turnaj má letos průměrné obsazení, špičkových hráček přijelo jen několik.  Loňské vítězství bude obhajovat Francouzka Nocera, hrají Reid, Parker, Woods, Lindner, Keating, Booth a plejáda asijských hráček s převahou domácích  a thajských golfistek.

Mistrovství se letos vrátilo na hřiště DLF Golf and Country Clubu s nočním osvětlením. Hřiště má par 72 a délku 5.765  metrů z bílých odpališť.

Do Indie se vždy ráda vracím,” potvrzuje Spilková. “Letos se turnaj hraje o měsíc dřív. Na zdejším hřišti jsem hrála před třemi lety, ale když jsem na něj v úterý přijela, skoro jsem ho nepoznala. Hřiště bylo celé upraveno, předěláno a otevřeno teprve nedávno. Je mnohem užší než tomu bylo předtím, bunkery jsou jako ve Skotsku, greeny hodně boulovaté a některé jamky velmi technicky náročné. Bude to určitě velká výzva a boj o každou ránu,“ popsala dějiště Spilková.

 Turnaj se hraje na tři kola a má dotaci 400.000 dolarů. Loni zvítězila Gwladys Nocera.

Spilková vstoupí do turnaje z 24. místa žebříčku LET.

Odkazy:… DLF GCCHřiště na satelitní mapě … Stránky turnajeStránky Kláry Spilkové Facebook

.