Spilková ve Švédsku skončila na 12. místě

SpilkovaKlara201517co

Ladies European Tour – The Helsingborg Open, Helsingborg, Švédsko  (3. – 6.9.2015, bez časového posunu)

Neděle – finálové kolo
Pět berdíků a čtyři bogey, 72 ran, jednu pod par je bilance posledního kola Kláry Spilkové. S celkovým skore -2 se dostala do Top 20, umístila se na velmi dobré 12. pozici.

Do posledního kola nastoupila Spilková razantně. Po prvních dvou parech zahrála na trojce a na čtyřce jamce dva berdíky. Na šestce jí uteklo jedno bogey, které však obratem spravila dvěma berdíky na sedmičce, na devítce a na jedenáctce. Tím však berdíci skončili.

Na jamkách patnáct, šestnáct a sedmnáct vyrobila  tři bogey a hru uzavřela parem na poslední jamce. I přes útlum na posledních jamkách zahrála česká hráčka velmi dobře a pozice mezi nejlepšími dvaceti jí plně náleží.

Spilková podala nejvyrovnanější výkon své kariéry v turnaji na 72 jamek. Hrála čtyři kola v rozpětí jediného úderu (73,72,73,72).

Pro vítězství si  suverénně došla Dánka Nicole Broch Larsen se skore -12. O ránu za ní skončila Jihoafričanka Ashleigh Simon (-11). Na třetí pozici se umístila Dánka Malene Jorgensen  (-10).

Další umístění: 4. Madsen (-5), 10. Skarpnord (-3), 12. Spilková (-2), 18. Artis (-1), 21. Allen (-1), 44. Davies (+7), 45. Keating (+8).

“Poslední kolo bylo velmi náročné. Foukal tu dnes velice silný vítr a já v tom počasí hrála úžasný golf,” pochvaluje si Spilková. “Zaškobrtnutí přišlo ke konci, kdy jsem na patnácté, šestnáct a sedmnácté jamce dala bogey. Byla to možná trochu ztráta koncentrace, protože vítr byl opravdu silný a bylo těžké hrát pary a birdie po celou dobu. Mám z tohoto týdne velikou radost, protože jsem hrála solidní a velice dobrý golf,” popisuje uplynulé dny. ” Už se moc těším příští týden, kdy mě čeká Evian Masters. Držte palečky, ” těší se Spilková.

Konečné Top 10:

VyslHelsingborg2015_4k

.

SpilkovaKlara201537

Sobota – třetí kolo
Třetí kolo došla Spilková v poklidném paru. Čtyři birdie a stejný počet bogey dává v součtu s pary 73 úderů. Dnes začínala česká hráčka na jedničce odpališti. Na první a třetí jamce hrála bogey a vypadalo to na podobný začátek jako v minulém kole, ale berdíci na čtvrté, osmé a jedenácté jamce vrátili hru do pohledného výsledku pod par. Na třináctce a patnáctce přišla další bogey, na šestnáctce poslední birdie. Celkem 73 ran (E). Spilková vyjde do čtvrtého kola  z 28. místa pořadí (-1).

Vedení si bezpečně udržuje Dánka Nicole Broch Larsen, která i dnes podala skvělý výkon. Její série 68,69,68 (-14) je obdivuhodná. Na druhé pozici je o čtyři údery zpět Jihoafričanka Ashleigh Simon (-10). Třetí příčku obsadila další Dánka Malene Jorgensen (-8).

Další pozice: 6. Artis, Skarpnord (-5), 13. Allen (-4), 19. Wikstrom (-3), 24. Boqvist (-2), 28. Blomqvist (-1), 34. Keating, Davies (E), 45. Parker (+2).

“Dnes bylo velice šílené počasí,” postěžovala si Spilková, “Déšť nás trápil celý den, dokonce přišly i kroupy. Hřiště bylo hodně podmáčené a proto jsem s dnešním výsledkem spokojená. Zítra je poslední kolo a tak to rozjedeme,” vzkazuje z Helsingborgu česká hráčka.

Do nedělního posledního kola vyjde Spilková v 11:00 ve flightu se Španělkou Martou Sanz Barrio a domácí hráčkou Madelene Sagstrom.

Top 10 třetího kola:

VyslHelsingborg2015_3k

.

20521315814_04fa272298_kPátek – druhé kolo
Druhé kolo mělo pro Spilkovou hororový začátek. Hned na první jamce (začínala od desítky) zahrála triple bogey a na další jamce double bogey. Po dvou jamkách byla najednou +5. Spilková se ovšem vzepřela osudu a následujících pět berdíků počáteční nálož smazalo. Pak přišlo ještě jedno bogey, pak dva berdíci na závěr a výsledné skore je  o ránu lepší než včera – 72 ran. Spilková je  na 29. místě pořadí (-1) a bezpečné dvě rány od aktuální hranice cutu.

Vedení si udržuje Dánka Nicole Broch Larsen (-9) před Ashleigh Simon (-8) a Linou Boqvist  (-7).
Další pozice: 5. Skarpnord (-5), 16. Davies (-3), 22. Keating (-2), 40. Artis (E).

„První kolo ve Švédsku bylo velice vyrovnané, zahrála jsem pouze dvě bogey a vylepšila to berdíčkama,” hlásí ze Švédska Spilková.
“Druhé kolo začalo už zajímavěji. Na desáté jamce, ze které jsem startovala, jsem zahrála hned triplebogey. Ráno byla velká zima a cítila jsem se trochu tužší, pak bohužel přišlo zatmění mysli a já zahrála dva chipy a tři putty. Na jedenácté jamce jsme si s Camillou omylem vyměnily míčky po drivu, ona zahrála do greenu první a ani já si nevšimla, že hraju jiný balón,“ popisuje první dvě jamky v druhém kole Klára.
„Ještě na první devítce nás pak odvolaly kvůli bouřce, a tak jsem měla čas si utřídit myšlenky. Poté, co jsem se vrátila na hřiště, přišla řada birdie a já hrála úžasný golf. Držte mi na zítra palce,“ dodává.

Top 10 druhého kola:

VyslHelsingborg2015_2k

.

11950237_1157953747552276_1542274864575001663_oČtvrtek – 1. kolo
Spilková dnes hrála 73 úderů, dvě birdie a dvě bogey, výsledek v paru a zařadila se do čtvrté desítky pořadí..
Vede Dánka Nicole Broch Larsen (-5) před krajankou Nannou Koerstz Madsen (4). O třetí pozici (-3) se dělí  Charlotte Thompson, Pernilla Lindberg, Beth Alle a Kylie Walker.

Další pozice: 7. Booth, Davies (-2), 31. Artis (E), 51. Skarpnord, Brewerton (+1), 69. Keating (+2), 90. Hedwall, Westin (+3), 107. Boulden, Lindner (+4).

V pátek startuje Spilková b 8:00 z desítky odpaliště ve společnosti domácí hráčky Camilly Lenhart a Angličanky Rebeccy Hudson.

Top 10 prvního kola:

VyslHelsingborg2015_1k

.

Spilkova1
Klára Spilková

Středa – Pro-Am
Dnešek byl zasvěcen Pro-Amu a večerní Players party.
“Dnešní Pro-Am jsem zakončila hezkým výsledkem -13, na bednu to bohužel nestačilo. Počasí bude asi celý týden proměnlivé. Hřiště je krásně připravené. První devítka je posazená v lese, druhá je hodně otevřená a připomíná pravý skotský links. Po měsíční pauze se na turnaj už moc těším,“ napsala z Helsingborgu Spilková.

Úvod
Desátý turnaj sezony 2015 odehraje nejlepší česká hráčka Klára Spilková ve Švédsku. Na Helsingborg Open se vrací po jednoroční přestávce. V roce 2013 zde hrála poprvé a skončila na 57. pozici (+12).

Kláře Spilkové bude ve Švédsku kedit členka PGAC Eva Koželuhová.

Turnaj je dobře obsazen. Na přihlašovací listině vidíme Davies, Brewerton, Artis, Lindner, Skarpnord, Keating, Booth, Hedwall, Boulden a další přední hráčky nejvyšší evropské  série. Pořadatel provede cut pro 60 hráček a dělená místa po druhém kole.

Hraje se na hřišti TC Vasatorp GK a parem 73.

EvaKlara
Eva Koželuhová a Klára Spilková

Spilková vstoupí do turnaje z 31. pozice žebříčku LET. Turnaj má dotaci 250.000 Eur. Loni zde zvítězila Holanďanka Dewi-Claire Schreefel.

 „Měsíc utekl jako voda, v podstatě jsem se ani nezastavila,” popisuje Spilková čas před turnajem. “Kromě obvyklé rutiny tréninků jsem také stihla pár partnerských akcí, focení nové kolekce značky Bogner pro příští rok v Mnichově a také poslední turnaj Lymfom Help Golf Tour by Klára Spilková, který se konal na Karlštejně. Samozřejmě jsem si nemohla nechat ujít ani český kluky na Albatrossu,“ vzpomíná česká hráčka.

První dvě kola absolvuje Spilková ve společnosti domácí hráčky Camilly Lenhart a Angličanky Rebeccy Hudson. Ve čtvrtek startují z jedničky odpaliště ve 12:40, v pátek z 8:00 z desátého odpaliště.

Tristan Jones video – přelet nad 16. jamkou hřiště Vasatorps:

Odkazy: … Vasatorps GK Hřiště na satelitní mapěStránky turnaje … Stránky Kláry SpilkovéFacebook Spilkové

.