LET – Spilková v Turecku 2015

Klára Spilková - foto © Tristan Jones

Ladies European Tour – Turkish Airlines Ladies Open, Belek, Turecko (17. – 20.5.2015,  časový posun +1 hodina)

Úterý 3. kolo
Jedno double bogey, dvě bogey a dvě birdie, celkem 75 úderů, tj. dva údery nad par je bilance české hráčky ve třetím kole.
Do něj vstoupila z jedničky odpaliště. První čtyři jamky hrála pary, pak ale přišlo double bogey, když na čtyřparové jamce číslo pět zahrála šest úderů. Na šesté jamce zahrála první birdie. Poté hrála devět parů v řadě na jamkách 7 až 15. Na šestnácté jamce přišlo bogey, na sedmnáctce druhé birdie a kolo česká hráčka zakončila bogey na osmnácté jamce. S celkovým skore +2 se Spilková zařadila na 34. místo.

Česká hráčka s výsledkem spokojena není. “Vydržet a nechat to plynout … Můj čas přijde,” napsala na svůj profil na Facebooku.

Vedení si hlídá  Angličanka Melissa Reid (-11) před Skotkami Pamelou Pretswell (-10) a Sally Watson (-8).
Další pozice: 6. Davies, Nocera (-5), 10. Daffinrud, Booth (-4), 26. Parker, Skarpnord (+1), 43. Keating, Lindner (+4), 46. Balikoeva, Cheng, Clyburn (+5).

Do finálového kola vyrazí Spilková ve středu v 08:50 ve flightu se Švýcarkou Fabienne In-Albion a Rakušankou Christine Wolf.

Vysl_3k

.

foto © Tristan JonesPondělí – 2. kolo
Spilková dnes vykročila za nápravou nevalného výsledku včerejšího kola a byla úspěšná. Kolo došla za 69 ran, čtyři údery pod par (-4).

Po startu z desáté janky vystřihla hned  v první devítce tři berdíky na druhé, třetí a páté jamce, první devítku šla tři rány pod parem. Druhou devítku začala také berdíkem, ale hned na druhé jamce přišlo první bogey, které srovnala pátým berdíkem na 16. jamce. Sečteno, podtrženo 69 ran, pět birdie a jediné bogey. Česká hráčka proti včerejšku obrátila poměr birdie a bogey.

Oproti prvnímu kolu se Spilková zlepšila o osm úderů. S celkový skore Even par se posunula dopředu zhruba o šedesát míst, do třetí desítky probíhajícího kola. Zároveň bezpečně projde cutem, který se mezitím posunul na hranici +4.

“První kolo bylo náročné,” píše z Beleku Spilková. “Hrála jsem dobře a vyrovnaně až do 11. jamky, kdy jsem minula krátký putt do birdie. Poté jsem ztratila sebejistotu na krátkých puttech a bylo těžké vrátit se zpět do hry. Greeny byly večer hodně ušlapané a bylo těžké na nich kvalitně rolovat balon,” posteskla si nad včerejší hrou.
“Dnes byl úplně jiný den než včera. Věřila jsem si a hrála jsem velice solidně. Mám z dnešního dne velikou radost,” zhodnotila česká jednička dnešní  kolo.

Nadále vede Melissa Reid se skore -12. Na druhé místo se prodrala  Skotka Pamela Pretswell (-9). Zahrála čistých osm birdie, 65 ran (-8).

Vysl_2k

 

Klára Spilková - foto © Tristan JonesNeděle – 1. kolo
Spilková nevykročila do turnaje správnou nohou. První kolo zahrála za 77 ran, čtyři údery nad par. Na druhé a čtvrté jamce hrála bogey, do paru se vrátila díky birdie na páté a deváté jamce. V druhé devítce už nezahrála žádné birdie. Začala bogey na desáté jamce, další přidala na čtrnáctce, na šestnáctce a na poslední jamce. Se skore +4 přenocuje Spilková na 82. místě.

V čele turnaje je Angličanka Melissa Reid (65, -8). Zapsala čistých osm birdie a vede o ránu před Laurou Davies (-7) na druhé pozici a o tři před Gwladys Nocerou na třetí příčce.
Hranice předpokládaného cutu pro zítřek je +2.

Další pozice: 7. Booth (-3), 11. Andre, Boulden (-2), 31. Balikoeva, Parker, Clyburn (E), 68. Lindner (+3), 82. Keating, Schaeffer, Spilková (+4), 99. Wesberg, Westin (+5), 114. Brewerton (+7).

Vysl_1k

 

KSTurk15Welcom05Sobota – Pro-Am
Před sobotním Pro-amem se hráčky zúčastnily slavnostního zahájení turnaje. Proběhlo v pátek večer pod otevřeným nebem v prostorách hotely Carya.

Po Pro- Amu byl v sobotu na pořadu Night Golf Shootout, večerní golf na jednu jamkou osvětleného hřiště Carya. Zvítězily Velšanka Amy Boulden se Skotkou Carly Booth.

Do nedělního prvního kola vyrazí Spilková 11:23 našeho času ve flightu s Angličankou Melissou Reid a Švédkou Camillou Lenhart.

 

 

[foogallery id=”439″]

 

KSTurk15_42Pátek – příprava na turnaj
“Dneska jsem strávila poslední den s Keithem, kdy jsme pracovali na jednotlivých aspektech hry. V sobotu mě čeká Pro-Am a v neděli už začíná turnaj, na který se moc těším,“ informuje z Beleku Spilková.
“Ve středu jsme se hned společně vydali na hřiště, ale protože ještě bylo veřejnosti otevřené a ucpané dovolenkovými golfisty, hrála jsem pouze 12 jamek. Odpoledne jsme pak ladili formu na tréninkových plochách. Druhý den jsme vstávali brzy, abychom byli na hřišti, co nejdříve a obešli ho celé,” popisuje svůj trénink s národním koučem České republiky .
“Hřiště se mi moc líbí je ve skvělé kondici, první devítka je širší a na druhé devítce je důležité umístit dobře driver. V celku se od sebe devítky dost liší. Oproti hřišti National jsou jamky širší a vypadají mírumilovněji,” dodává k hřišti nejlepší česká hráčka.

[foogallery id=”424″]

 

KSTurkey15_1Čtvrtek – příprava na turnaj
Za normálních okolností by turnaj začínal ve čtvrtek. Turkish Airlines je však zatím první, který se hraje od neděle do středy. Posunutí termínů  má napomoci větší pozornosti médií, které jsou o víkendu vytíženy tradičními sporty.
Spilková se tři dny, od úterka do čtvrtka, věnovala speciální  přípravě pod vedením anglického kouče Keitha Wiliamse. Česká hráčka měla minulý turnaj potíže se hrou z bunkerů a kromě nápravy ladil kouč Wiliams českou hráčku na hru na hřišti Carya. Naší jedničku doprovází jako asistent a caddy Monika Dvořáková. Po tréninku se hráčka věnuje relaxaci, pro kterou je resort Carya velmi dobře vybaven.

[foogallery id=”380″]

Klára Spilková

Turkish Airlines Ladies Open je pro Spilkovou dobrým turnajem. S výjimkou roku 2012, kdy neprošla cutem, se vždy umístila v Top 20. V roce 2011 své profesionální premiéry skončila na 11. místě, v roce 2013 na 17. místě a loni na 6. místě.
Loňské Turkish Airllines udělala Spilková hodně napínavé. Po prvním kole byla na 4. místě, v druhém převzala vedení a zdálo se, že sahá po prvním titulu. V rozhodujícím třetím kole však neudržela konzistenci hry, zhoršila se o osm ran a z naděje na vítězství zbylo sice krásné, ale z hlediska možného triumfu  “jenom” šesté místo.

O tom, že je Belek místem možného úspěchu české jedničky svědčí nejen minulé výsledky, ale i skutečnost, že do místa konání turnaje povolala svého anglického kouče Keitha Wiliamse. Ten s ní bude od úterka do čtvrtka pilovat přípravu na možný úspěch.

Na turnaji se objeví většina hráček evropské špičky. Přihlášeny jsou Davies, Gustafson, Reid, Brewerton, Nocera, Parker, obhájkyně Derrey, Lindner, Skarpnord, Clyburn, Keating, Boulden, Balikoeva. Ze špičky žebříčku chybí snad jedině Charley Hull.

Hřiště Carya je lesní hřiště s parem 72 a délkou 6.571 metrů z mistrovských odpališť. Na hřišti se dá hrát i v pozdních hodinách, druhá devítka je osvětlená.

Turnaj je jedním z lépe dotovaných, Prize Money jsou 500.000 Eur, téměř 14 milionů českých korun. Obhajovat bude Francouzka Valentine Derrey.

Odkazy:Carya GCHřiště na satelitní mapěStránky turnaje … Stránky Kláry Spilkové  … FB Kláry Spilkové

*