Finále Czech PGA Match Play Championship v Berouně pro Zacha

Dne 11. října se v Royal Golf Club Beroun odehrálo finále Czech PGA Match Play Championship, kde se utkali čtyři vítězové regionálních kvalifikací – Lukáš Tintěra, Šimon Zach, David Benák a Michal Wirdzek. Tito hráči se v deštivém počasí utkali o titul mistra PGA of Czech Republic ve hře na jamky.

Spravedlivý los týčkem rozhodl o složení semifinálových dvojic. Lukáš Tintěra se postavil proti Šimonu Zachovi a David Benák proti Michalu Wirdzekovi. Navzdory počasí, které by jinak vedlo k přerušení hry při hře na rány, se oba flajty statečně držely a předvedly výborné výkony.

V semifinále mezi Benákem a Wirdzekem byli oba hráči po prvních pěti jamkách vyrovnaní. Poté však Benák začal dominovat a utkání ukončil už na 13. jamce s výsledkem 6/5. Naopak druhé semifinále mezi Tintěrou a Zachem bylo napínavé až do konce. Po šesti jamkách vedl Tintěra o dvě jamky, ale Zach dokázal zápas zvrátit a po 9. jamce, kde zahrál birdie, vedl o jednu jamku. Tintěra však odpověděl berdíkem a parem, a po 11. jamce se opět dostal do vedení o jednu jamku. Zach ovšem dvěma birdie otočil výsledek ve svůj prospěch a vedl až do 15. jamky. Po birdie Tintěry na 16. jamce bylo skóre vyrovnané (A/S) a rozhodovalo se na 18. jamce. Zatímco Tintěra hrál defenzivně a třetí ránou se dostal na green, Zach využil svou délku a zahrál druhou ranou na pětiparu na grýn, čímž si vytvořil šanci na birdie, které následně proměnil a postoupil do finále.

V souboji o třetí místo mezi Tintěrou a Wirdzekem Tintěra dominoval a po devíti jamkách, kdy vedl o pět jamek, bylo utkání ukončeno. Tintěra si tak odnesl 3. místo.

Finále mezi Šimonem Zachem a Davidem Benákem se hrálo za podstatně lepšího počasí, kdy grýny vyschly a přestalo pršet. Zach již od začátku druhého finálového souboje dominoval. Po devíti jamkách vedl o čtyři jamky a zdálo se, že je rozhodnuto. Benák se však nevzdával a na druhé devítce dokázal zahrát birdie na 10. a 12. jamce, ale rozjetý Zach kontroval stejným výsledkem. Zach tlak ustál a nakonec zápas ukončil na 14. jamce výsledkem 5/4.

Šimon Zach se stal vítězem Czech PGA Match Play Championship a odváží si šek na 10.000,-Kč navíc s radostí komentoval své vítězství:
„Byl to náročný den kvůli počasí, ale jsem rád, že si odvážím titul mistra. Je to skvělý způsob, jak zakončit letošní úspěšnou sezónu.“

Gratulujeme novému mistru a všem hráčům, kteří se zúčastnili jamkového mistrovství a těšíme se na účast v dalším roce.

 

Tintěra, Zach, Benák, Wirdzek ve finále jamkovky 2024
Semifinálová dvojce Benák a Wirdzek
Semifinálová dvojce Zach a Tintěra
Trofeje pro vítěze
Z leva 2. David Benák, 1. Šimon Zach, 3. Lukáš Tintěra, 4. Michal Wirdzek

 

Zdroj: Lukáš Tintěra, Foto: Lukáš Tintěra