Hodnocení prezidenta Jana Mergla

Vážené členky, vážení členové,

dovolte mi Vás touto cestou pozdravit a napsat pár slov jako zhodnocení pomalu končící sezony.

Opět jsme se pro Vás s kolegy z výboru snažili připravit sportovní vyžití formou turnajů i příležitost ke zdokonalení se ve své činnosti v rámci vzdělávacích seminářů. Věřím, že ti, kteří se akcí PGA C účastnili, si odnesli hezké zážitky a nové vědomosti.

Premiérově jsme uspořádali mistrovství dvojic, kde doufáme ve větší účast v příštím roce. Velké oblibě se těší Senior Tour, kde patří díky Radce za skvělou organizaci. Pomalu se dohrává i jamkové mistrovství, pro které jsme letos zvolili nový model, a na základě pozitivních ohlasů v něm budeme pokračovat. Minulý týden skončil další ročník Teaching Tour, který pro nás opět připravili Jirka Moučka a Honza Juhaniak. Děkujeme jim.

U našich turnajů si dovolím apelovat na všechny členy, aby zkusili najít v příštím roce čas a nějaký turnaj si zahráli. Promotéři a organizátoři vkládají do příprav velké úsilí a myslím si, že plné startovní pole bude tou nejlepší odměnou. To stejné platí i u vzdělávacích seminářů. Snažíme se Vám přivést ty nejlepší z oboru a myslím, že je škoda nezdokonalit své znalosti, nebo třeba i prodiskutovat jiný názor.

Radost nám všem celoročně dělají výsledky děvčat na LET a minulý týden zabodovali i kluci na Q-School na European Tour. Jen tak dál!

Tento týden nás čeká tradiční turnaj na Kaskádě, takže pokud si chcete ještě zahrát, neváhejte a přihlaste se. V listopadu přijal naše pozvání anglický profesionál Hugh Marr, který nám bude prezentovat seminář na téma “High Performance Coaching”.

S mnohými z Vás jsem se snažil hovořit, když jsme se potkali, a věřím, že sezona byla úspěšná a měli jste mnoho spokojených klientů. I přesto, že současná doba není pro golf nejpříznivější, mám radost, že můžeme říci, že naše PGA je v dobré kondici a vše jde správným směrem, jak na domácí, tak na mezinárodní scéně. V Evropě na nás nahlížejí jako na velkou, fungující a jednu z nejvzdělanějších PGA. Je fajn to slyšet. Zásluhu na tom má každý z Vás členů.

Přeji Vám hezké podzimní dny a klidný zbytek sezony!

S pozdravem,
Jan Mergl
Prezident PGA of Cezch Republic