Jiří Zuska triumfoval ve Francii – Zuska a Zach postupují do Second Stage Q-School DP World Tour

Jiří Zuska a Šimon Zach úspěšně postoupili do druhé fáze Q-School DP World Tour Na dvou turnajích první fáze Q-School DP World Tour, které se konaly 24.-27. září v dánském Horsens Golfklubu a francouzském Golf de Léry Poses, si dva čeští golfisté zajistili postup do druhé fáze.

Jiří Zuska triumfoval ve Francii a s výrazným náskokem postupuje do Španělska. Šimon Zach si těsně vybojoval postup v Dánsku a také se chystá na druhou fázi, která startuje 31. října. Zuska předvedl skvělý výkon ve Francii, kde s výsledkem -15 a náskokem čtyř ran ovládl turnaj. “Samozřejmě jsem moc spokojený. Cílem byl postup, to vítězství je odměna navíc, mám velkou radost. Byl to psychicky a fyzicky náročný týden, pršelo zde od úterý do pátku, až na dnešní dohrávku šesti jamek bylo konečně pěkně.” řekl Zuska. Nyní se může připravovat na další fázi, která se odehraje na přelomu října a listopadu ve Španělsku.

 

Šimon Zach to měl v Dánsku složitější. Turnaj zkrácený kvůli dešti přinesl Zacha na hranu kvalifikace. Jeho první kolo se skóre -6 ho udrželo ve hře, i když následující kola (+3, +1) přidala trochu napětí. Nakonec se ale díky birdie na poslední jamce udržel na postupové 18. pozici. “Bylo to nahoru a dolů, hodně nervózní, ale jsem rád, že to vyšlo,” popsal své pocity Zach.

 

Další čeští hráči, Dominik Pavouček a Petr Hrubý, se o postup také pokoušeli, ale bohužel neuspěli. Pavouček se ve Francii trápil ve druhém kole a Hrubý v Dánsku po nadějném začátku ztratil šance v dalších dvou kolech. Druhá fáze Q-School DP World Tour se přesouvá do Španělska, kde se bude hrát na čtyřech různých hřištích.