Sára Kousková: Chci se na konci sezóny pořádně vyždímat a hrát co nejlíp!

Javea, 18.9.2024

 

 

Sára Kousková si po solidním čtyřiadvacátém místě na Irish Open díky pauze Ladies European Tour odpočinula dva týdny a do poslední části sezóny LET jde s odhodláním. První turnaj ji čeká již od čtvrtka ve Španělsku, kde se koná milionový La Sella Open.

 

“Dvoutýdenní pauza utekla jako voda. Někdy je to tak, že mi to přijde dlouhé jako věčnost, ale teď to bylo jinak. Určitě i kvůli nabitému programu, který jsem přes celé léto měli. I proto jsem se věnovala první týden spíš rehabilitaci a odpočinku, zrelaxovat potřebovala i hlava. V druhém týdnu už to byl trénink, jenž směřoval ke zbytku sezóny, která jde do finiše.”

 

“Když se ohlédnu za sebe, tak jsem s uplynulým rokem spokojená. Na LET se zlepšuju a třeba oproti loňské premiérové sezóně se mi podařilo průměrné umístění posunou o cca 20 míst vzhůru. To mi dává už teď jistotu plné karty na příští rok, což je samozřejmě uklidňující.”

 

“Měla jsem možnost získat zkušenosti na OH v Paříži, což byl unikátní zážitek, ze kterého budeme čerpat ještě několik následujících sezón. K úplné spokojenosti mi chybělo snad jen pár umístění v elitní pětce, ale to věřím, že přijde až teď na konci roku. Ty mívám výsledkově povedenější, tak snad to bude I letos.”

 

“Plánuji hrát do konce roku všechny turnaje, takže teď budu na cestách až do listopadu. Ze Španělska se přesouvám do Francie, z té pak do Číny, Indie a asijský trip završíme v Rijádu. Po krátké pauze se přesouváme zpět do Španělska na dva turnaje, které jsou určené pro nejlepší sedmdesátku hráček na LET.”

 

“Cíl je relativně jasný. Snažit se vyždímat golfově to, co ve mně je a uhrát co nejlepší výsledky. Po Paříži jsme si museli s týmem sednout a ujasnit si, co vlastně do konce sezóny chceme. Přece jen to byla tak velká akce, že jsme se k ní hodně upínali – jak k účasti, tak k olympiádě samotné. Vyhodnotili jsme si to relativně detailně a po všech stránkách a stanovili si, co je pro nás do konce roku prioritou. Ráda bych hrála stabilně dobře a pokud to bude možné, tak zaútočila na turnajovou výhru. Určitě to ale není tak, že bychom se tím nechali svazovat a upínali se jen k tomu. Spíš bych chtěla hrát natolik uvolněně a bez stresu, aby to tak trochu přišlo s tím uvolněním. Někdy jsem na sebe v minulosti tlačila až moc a snažila se být perfektní ve všem, což se ukázalo samozřejmě jako kontraproduktivní.”

 

“Dobře jsme si minulý týden zatrénovali a I švihově se cítím lépe než v Paříži a po ní… to je u mě základ. Stojí to teď sice stále ještě trochu víc soustředění a úsílí, ale už jsem daleko spokojenější. Výsledkově se to projevilo už v Irsku, věřím, že se to povede přetavit v solidní umístění I tady, na La Sella Open. Budeme hrát na bermudě /druh trávy – pozn./, na které jsme hráli naposledy na Floridě, takže I proto jsme volili příjezd o několik dnů dříve. Chtěla jsem se s místní trávou víc sžít, což se myslím povedlo. Mám to tady moc ráda, je to jeden z mých nejoblíbenějších turnajů v roce. Celkově si Španělsko moc užíváme, je tu krásně a to jídlo…”

 

“Samozřejmě tady všichni vnímáme I situaci doma. Jsme v kontaktu s rodinami a přáteli, kteří často řeší daleko důležitější věci než je sport. S holkama se o aktuální situaci bavíme prakticky denně. I proto bychom byly rády, kdybychom všem doma mohli zlepšit náladu alespoň našimi dobrými výkony a výsledky.”

 

Sára Kousková vstoupí do turnaje La Sella Open ve čtvrtek v 9:03 z jamky č.10. V pátek ji čeká druhé kolo ve 13:48. Celý turnaj vysílá od čtvrtka do neděle sportovní stanice O2 TV Sport.

 

———-

 

Sára Kousková

Účastnice OH v Paříži

Aktuální umístění v Order of Merit LET: 40

Výsledky v aktuální sezóně: 3x Top10, 10x Top25

 

———-

 

Kontakt pro média/partnery:

Jakub Mejzlík

golf@sarakouskova.com