Stoprocentní česká finálová účast na LET Access Series

Druhou nevyšší evropskou soutěž golfistek LET Access Series hostila tento týden ve dnech 22. až 24. srpna na hřišti Grey Bear, Tále Slovenská republika

Sedm českých hráček, které nastoupily do turnaje, si ve stejném počtu zahrálo i finálové kolo. Tereza Koželuhová si odváží skvělé sedmé místo.

Svým v pořadí desátým turnajem ročníku 2024 se LET Access Series (LETAS) vrátila na krásné hřiště Grey Bear po deseti letech a s ní se do slovenského Tále sjelo 108 hráček. Kromě silné domácí enklávy si na Grey Bear přijela zahrát tříkolový turnaj o 45 000 eur i sedmičlenná česká skupina golfistek, kterou tvořily tři profesionálky a čtyři amatérky.

Všem českým hráčkám se podařilo v pátek 23.8. projít cutem mezi 55 golfistek do sobotního finálového kola. V konečném účtování pak byla z našich nejspokojenější a nejvýše na leaderboardu, dělená sedmá, Tereza Koželuhová. „Turnaj na Slovensku jsem si moc užila. První kolo to nebylo nejlepší, ale na poslední jamce jsem dala eagle a díky tomu skončila na plus 2. Druhé kolo jsem zabojovala na minus 1, dala jsem šest birdie… To mi pomohlo moc. Poslední kolo jsem hrála tzv. steady golf, trefovala jsem green a jen tam nespadlo tolik puttů. Celkově jsem skončila na sedmém místě a za tři kola jsem byla v paru,“ hodnotí spokojeně své vystoupení na Ladies Slovak Golf Open česká profesionálka. Na žebříčku LETAS Order of Merit je právě Tereza Koželuhová na 34. pozici nejvýše postavenou Češkou.

Do TOP 20 konečného pořadí Ladies Slovak Golf Open se z českých golfistek probojovala ještě amatérka Lucie Váchová, která se skóre (+3) dělila 15. příčku, a na dělené 17. příčce skončila další z našich amatérek Kristina Lebová se skóre (+4).

Ve čtvrté desítce pořadí se umístily profesionálka Patricie Macková 32. (+9), amatérka Kristýna Malinová 33. (+10), amatérka Natálie Slabá dělená 40. (+12). Zkušená česká profesionálka Šideri Váňová dělila nakonec 47. příčku se skóre (+15).

Výsledky Ladies Slovak Golf Open série LETAS najdete zde

 

Autor: Tomáš Přikryl (www.cgf.cz)

Zdroj: Lukáš Zahradník

Foto: Premier Sports