Jiřího Zusku čekají další starty na Challenge Tour ve Skotsku a Finsku

Praha 7. srpna 2024

Na skotském hřišti Newmachar Golf Club v Aberdeenu absolvuje v druhé polovině týdne svůj další start na Challenge Tour český golfista Jiří Zuska. Základním cílem na Farmfoods Scottish Challenge bude projít cutem a navázat na výkony, které předvedl v úvodních kolech při svých minulých startech.

Navíc už je jisté, že na stejné sérii se představí také příští týden během turnaje ve Finsku. Jirka v předchozích startech vždy odehrál výtečné první kolo, ale po nezdaru v druhém se mu nepodařilo projít do víkendových kol. To by rád tentokrát prolomil na hřišti, které není rozhodně typicky skotské. „Hřiště je úzké, spíše parkového typu, rozhodně to není typicky skotský links. Ale co tu je stejné jako na dalších hřištích v Británii, to je silný vítr, který hru bude ovlivňovat. Není divu, moře není daleko,“ popsal dějiště turnaje po cvičných kolech.

Do turnaje může vstupovat s klidnou hlavou, neboť Challenge Tour si zahraje určitě také příští týden na Vierumäki Finnish Challenge, které se bude hrát ve Vierumäki Resortu poblíž Lahti. „Ano, mám potvrzeno, že jsem na seznamu startujících,“ uvedl odchovanec golfového klubu z Podbořánek. Ve Skotsku český golfista odstartuje v prvním kole z jamky č.1 ve 14:10, v pátek půjde z desítky v 9:15. Jedním ze spoluhráčů ve flightu je také irský golfista John Murphy, který s Jirkou působil ve stejném univerzitním týmu v Louisville.

Zdroj: Petr Halaburda