Klára Davidson Spilková: Čekají mě čtyři měsíce cestování, ale v blízkosti domova

(Praha 15. května 2024) Po krátkém plánovaném výletu do Jižní Koreje startuje očekávaná evropská část Ladies European Tour. Většinu turnajů má v plánu odehrát i česká profesionálka Klára Davidson Spilková. Její evropské turné odstartuje v Berlíně a bude pokračovat přes Évian-les-Bains, Helsingborg a Řím až před domácí diváky na konci června do Berouna.

„Výlet do Koreje a samotné hřiště se mi hodně líbily a jsem ráda, že jsem ještě před Evropou na turnaj Aramco odletěla. Byla to úplně jiná hra, která, jak se ukázalo, nemusela všem sedět. Zvláště pak okolo greenů a na nich, protože byly nejen velmi rychlé, ale i členité. Poslední den a půl navíc hodně foukalo. Každopádně jsem nabrala velké zkušenosti a jsem spokojená i s výsledkem, zvlášť po téměř čtyřech týdnech bez soutěžního golfu. Ale cítila jsem se herně dobře, což je před evropskou částí série to nejlepší zjištění,“ okomentovala svůj výkon z korejského turnaje hráčka.

Moc času neměly hráčky ani na přesun a většina z nich cestovala ze Soulu přímo do místa konání dalšího turnaje, do Berlína. Naopak Davidson Spilková se stihla zastavit v Praze a do Německa cestovala společně s manželem Seanem až v úterý po obědě.

„Najednou mám zase pocit, jako bych byla doma. Ať už to bude v Německu, Francii, Švédsku, Itálii, nebo na britských ostrovech. Čeká mě ta nejlepší část roku a až téměř do října bez časového posunu. Čtyři měsíce cestování, ale v relativní blízkosti Prahy. V Berlíně je nás navíc ve startovním poli šest Češek, včetně obhájkyně titulu, a jako bonus po kratší odmlce i Sandra Gal [německá hráčka českého původu], a to je super,“ těší se na start evropské části tour profesionálka.

„Na hřiště jsme se dostali až v úterý a odehrát jsem ho stihla až ve středu na turnaji pro-am. Má i hodně foukat, tak uvidíme, jak se nám bude dařit. Pro všechny z nás to bude velká výzva, ale věřím, že to bude úspěšný týden,“ vzkázala ještě před turnajem golfistka.

Davidson Spilková startuje ve čtvrtek v dopolední skupině z odpaliště první jamky v 9:10. Společnost jí budou po první dvě kola dělat domácí Sophie Witt a Indka Diksha Dagar. Ve startovním poli jsou také obhájkyně titulu Kristýna Napoleaová, Sára Kousková, Jana Melichová, Tereza Melecká, Tereza Koželuhová a již zmiňovaná Sandra Gal.

Nejbližší turnajový kalendář Kláry Davidson Spilkové:
16.–19. 5. 2024 Amundi German Masters, Berlín, Německo
23.–25. 5. 2024 Jabra Ladies Open, Évian-les-Bains, Francie
31. 5.–2. 6. 2024 Dormy Open Helsingborg, Helsingborg, Švédsko
14.–16. 6. 2024 Ladies Italian Open, Řím, Itálie
21.–23. 6. 2024 Tipsport Czech Ladies Open, Beroun, Česko

www.klaraspilkova.eu

Foto: Marc Runnacles / LET (Aramco Team Series – Korea 2024)

Zdroj: Monika Tauchen

Foto: LET