Jana Melichová vynechala Koreu, aby byla připravena na výzvy Jižního hřiště u Berlína a začínající evropskou sérii LET

Po krátké přestávce se Jana Melichová, vrací na Ladies European Tour, kde si zahraje svůj osmý turnaji sezóny 2024. Turnaj se koná na golfovém a country klubu Seddiner See, nedaleko Berlín. Klub nabízí dvě rozdílné 18jamkové hřiště: Severní hřiště a Jižní hřiště, z nichž Jižní hřiště, známé svými mistrovskými výzvami včetně vodních překážek a bunkrů, si právě hráčky v následujících dnech zahrají.

 

Jana, která již měla možnost na Jižním hřišti hrát, poznamenala: “Hřiště má od předchozího roku změny na několika jamkách, dvě jamky zkrátily, jednu prodloužili a na 9. jamce nám přidali out.

 

Melichová přijela do Německa již tento víkend, aby si před začátkem turnaje stihla zahrát několik tréninkových kol. I přes svou znalost hřiště z předchozích let, si klade za cíl připravit se důkladně, aby mohla čelit všem výzvám, které Jižní hřiště nabízí.

 

O své dvou týdenní pauze v Čechách Jana prohlásila: „Jsem vlastně moc ráda, že jsem si dala tyto 2 týdny pauzu a vynechala turnaj v Korei. Začátek sezony byl intenzivní a tento skok z Jihoafrické republiky, do Korei a nyní hned zase do Evropy, nyní když vidím hráčky teď tady v Německu s obrovským jetlagem. Už v Korei se těžko srovnali po JAR a už zase letěly sem do Německa. Tato pauza byla také důležitá, před touto intenzivní evropskou šňůrou turnajů, kterou German Masters otevírá.“

 

Jana doufá, že její příprava a znalost hřiště jí pomohou dosáhnout vynikajících výsledků na nadcházejícím turnaji. „Již poslední dva turnaje v JAR jsem cítila ve své hře stabilitu a jistotu. Top 10 umístění v poslením turnaj kvalitu mé hry potvrdilo.“

 

Čtyřdenní turnaj začíná již zítra, Jana nastoupí na hřiště ve 13:28 s Francouzskou Anais Meyssonnier a Olivií Mehaffey ze Severního Irska.

 

 

Kontakt pro média: tel: +420 775 086 297, e-mail: management@wingsofczechia.com

Zdroj: Kateřina Horizsny