Top 40 pro Janu Melichovou v Nizozemí

Povzbuzena pro další turnaje Ladies European Tour odlétala Jana Melichová z Nizozemí, kde se na Big Green Egg Open dělila o konečné 36. místo se skóre -2 (75-67-72). Po třech turnajích, na kterých se nedostala do finále, tentokrát prošla cutem s rezervou čtyř ran, když se jí velmi povedlo druhé kolo.

„Zahrála jsem osm birdie oproti třem bogey,“ rekapitulovala hráčka týmu Wings of Czechia turnaj v Hilversumsche Golf Clubu.

Spokojená byla i s hrou na úvod, přestože výsledkem byly 3 rány nad par.

„Hra z týčka byla výborná, hrála jsem přesně na úzké fairwaye. Stejně tak vycházela i hra v poli, nezasáhla jsem jen dva greeny v regulaci. Bohužel mě zradilo puttování, měla jsem tři trojputty a nedala jsem jediný putt do birdie, takže jsem neskórovala.“

Po konzultaci s trenérem Jiřím Němečkem změnila Jana na další kola držení putteru. „Prohodila jsem ruce, levou mám nyní dole pod pravou. Už jsem takto puttovala dřív a mám s tím dobré zkušenosti. A najednou jsem ve druhém kole začala dobře puttovat, když hra mezi týčkem a greenem byla stejná jako na úvod,“ komentovala Jana svůj výkon.

Ve finále se jí nepovedly dva birdie putty z jednoho a dvou metrů, takže skóre mohlo být ještě lepší.

„To mě hodně mrzelo. Celkově je to ale velmi dobrý výsledek, který měl povzbudil hlavně mentálně, a to jak před dalším startem ve Švýcarsku, tak pro turnaje do konce sezony,“ dodala Jana, která se utvrdila v tom, že je schopná skórovat. „Mám z toho radost a vím, že mám na to udržet si kartu na LET.“

Turnaj vyhrála, jako svůj první na LET, Thajka Trichat Cheenglab, s 12 pod par a náskokem jedné rány. O 15. místo se dělila Klára Davidson Spilková (-6) a na dělené 42. příčce, celkově v paru, skončila Sára Kousková. Tereza Melecká jako čtvrtá Češka v turnaji neprošla cutem.

Zdroj: Kateřina Horiszny