Návrat k vítěznému putteru přinesl úspěch v Belgii

Druhé umístění v premiérové sezoně na Ladies European Tour v Top 20 posunulo Janu Melichovou zároveň mezi nejlepších 35 hráček celoročního žebříčku Race to Costa del Sol. Profesionálka se dělila o 16. místo na Belgian Ladies Open, když celkově zahrála 3 pod par (70-75-68).

„Jsem ráda, že jsem si po čase připomněla, že umím hrát. Turnaj a hlavně jeho výsledek jsou příjemným osvěžením,“ řekla Jana, která se před startem v Belgii vrátila k putteru, s nímž loni v červnu vyhrála Tipsport Czech Ladies Open.

„Konečně jsem přestala bojovat s putty ve vzdálenosti do dvou metrů. Díky tomu, že je staronový putter je vyvážen do hlavy, s ním můžu udělat přirozený pohyb. Už samotná změna mi dodala sebevědomí,“ těšilo Janu, která přes zlepšení na greenech měla největší radost ze svých příher.

„Při předchozím Aramco Team Series na Floridě jsem měla problém sžít se s tamní trávou, ale tentokrát to bylo už bez potíží. Na poměrně otevřeném hřišti toho nebylo moc k vymýšlení. Jsem rovněž ráda, že se mě držela solidní přesnost z tee, takže jsem například mohla využít pětipary ke skórování. První dvě kola před cutem jsem zahrála podle představ a hlavně se mi povedlo to poslední. Osmašedesát ran potěší vždy,“ dodala Jana.

Týden po Belgian Open věnuje Jana Melichová přípravě s trenérem Jiřím Němečkem a také berounskému turnaji nadace Pink Bubble (2. června), jejíž je patronkou. „V tom nejlepším je dobré dát si pauzu. Přece jen mám za sebou tři turnaje a chci se zase věnovat tréninku,“ vysvětluje Jana.

Do finále se mezitím blíží přípravy na dobročinnou online aukci tří rukavic, speciálně vyzdobených umělci pro každý z předchozích turnajů ve Francii, USA a Belgii. Příštím stratem na LET v Janině programu je výjimečný Scandinavian Mixed ve Švédsku (8. – 11. června), kde hraje pouze 72 žen ve společné soutěži se stejným počtem mužů z evropské DP World Tour.

„Na tento turnaj se moc těším, protože je to něco jiného než klasické turnaje LET. Tak zajímavou společnou soutěž jsem si vždycky chtěla zahrát,“ říká Jana, která se ve Švédsku potká mj. s tamní legendou Annikou Sörenstam, stejně jako s domácí obhájkyní titulu a vítězkou loňské evropské sezony Linn Grant.