Kousková bere na prestižním Aramco Series na Floridě desáté místo

West Palm Beach, 21.5.2023

 

Česká golfistka Sára Kousková si připsala zatím nejlepší výsledek letošní sezóny na Ladies European Tour, když na prestižním turnaji Aramco Series na Floridě skončila desátá. Vítězství bere Španělka Carlota Ciganda (-2), druhá skočila další Češka Klára Spilková (-1), třetí místo patří Olivii Cowan z Německa a světové jedničce Lydii Ko z Nového Zélandu (obě v paru).

 

Na extrémně těžkém hřišti Trump International si vylámaly zuby hráčky světového kalibru. Potíže jim nedělal jen nárazový vítr, ale zejména velmi rychlé greeny a dlouhý setup samotného hřiště. „Greeny byly zatím v téhle sezóně nejrychlejší, což samo o sobě byla velká změna pro většinu hráček, které přijely z turnaje ve Francii. Na jiný druh trávy jsem si zvykla relativně rychle, hlavně díky zkušenostem z univerzity, kdy jsme převážně hrály právě na Bermudě. Každopádně celý setup hřiště byl velmi těžký a zajímavý,“ popisovala Kousková své pocity ze hřiště ve West Palm Beach, které patří bývalému presidentovi USA Donaldu Trumpovi. Ostatně ten byl na svém hřišti přítomen každý den a sledoval turnaj nejen ze své lóže, ale také aktivně na hřišti a cvičných plochách.

 

Kousková si připsala zatím svůj nejlepší výsledek v sezóně a získá kromě šeku na 10.500 dolarů také důležité body do celoročního žebříčku Order of Merit. „Moc jsem si přála přetavit dobrou hru z posledních týdnů také do odpovídajícího výsledku. Jsem ráda, že to přišlo právě tady na Floridě. Určitě mi to dodá klid do následujících turnajů, kde bych chtěla v kvalitní hře pokračovat,“ líčila Kousková, která za sebou nechala elitní hráčky vč. např. Lexi Thompson, která je na Trumpově hřišti na Floridě téměř doma.

 

„Ve všech třech kolech jsem hrála sebevědomě a mohla se spolehnout na svůj nový driver. Rozdílovým znakem oproti předchozím turnajům bylo to, že jsem se mohla spolehnout na svou krátkou hru a puttování. Na hřišti jsme se s caddiem dobře rozhodovali a nebáli se zariskovat, když to dávalo smysl. Ač nám ještě nepadlo mnoho birdie puttů, tak jsme byli v každém kole za odvahu odměněni eaglem,“ usmívala se Kousková, která suverénně ovládla tuto statistiku na turnaji.

 

„Nyní se přesouvám přímo na další turnaj do Belgie, takže si moc neodpočinu. Jak jsem již zmínila na začátku, ráda bych přetavila dobrou hru v další dobrý výsledek. Zkusím po příletu zregenerovat síly a od úterý se připravit na nové hřiště a jiný druh trávy. A jak jinak, už se zase moc těším,“ dodala na závěr česká reprezentantka, která se posune v pondělí na své nejlepší umístění v olympijském žebříčku, ve kterém jí prozatím patřilo 52.místo. Turnaj Belgian Ladies Open, kde nastoupí kromě Kouskové dalších 5 Češek, se koná od pátku do neděle nedalo Lutychu.