Premiéra Kláry Spilkové na LPGA

Historický okamžik přišel včera 7.února 2019 kdy Klára Spilková v devátém roku své profesionální kariéry poprvé nastoupila do turnaje LPGA, jako řádná hráčka této nejvyšší světové série. Stalo se tak na opačném konci světa v Austrálii, kde se koná ISPS Handa Vic Open, první ze čtyř australských a asijských turnajů zimní části kalendáře LPGA.

Turnaj hrají současně muži European Tour a ženy LPGA a LET. Na startu bylo 156 mužů a 156 žen. Prize money 2,2 milionů dolarů se dělí mezi muže a ženy rovným dílem.

Většina ženské světové špičky turnaj vynechává.

Dějištěm turnaje je golfový klub s názvem 13th Beach Golf Links. Hřiště Beach má pro ženy par 72 a délku 5.925 metrů. Hřiště Creek má par 73 a délku 6.010 metrů.

Do prvního kola vyrazila včera Spilková v odpoledních flightech, Startovala z desátého odpaliště hřiště Creek ve 13:10 místního času, tj. v 03:10 v noci našeho času a zahájila bogey. Následovala dvě birdie na čtvrté a páté jamce a další bogey na osmičce. První devítku došla v paru. Na úvod druhé devítky také zahrála bogey, další přidala na třinácté jamce. První birdie v druhé devítce přišlo až na šestnácté jamce, bohužel následované bogey. Kolo pečetila parem na osmnáctce a celkovým skore 75 (+2).

V druhém kole, které se hrálo v sedm hodin ráno místního času, hrála Klára Spilková v prvním flightu z jedničky odpaliště hřiště Beach. Moc se jí nedařilo. Zapsala dvě birdie a tři bogey, 73 ran, jeden úder nad par. V součtu s včerejším kolem je tři rány nad parem, vzdálená tři rány od hranice cutu (E). Česká hráčka do víkendových kol nepostupuje.

Hra byla celkově solidní. Cut mě samozřejmě mrzí, ale jinak jsem ráda, že jsem zpět v turnajovém režimu a že mohu zase hrát,“ uvedla Spilková.  „V prvním kole jsem párkrát zahrála drajv do bunkerů, které tu jsou hluboké, takže jsem se musela jen vyhrávat. Druhé kolo bylo poklidné, jen jsem bohužel nedala dva kratší putty“ popsala Klára.

Nyní čeká českou profesionálku přesun do Grange na ISPS Handa Women´s Australian Open, které se hraje od 14. do 17. února

Na prvním místě je Američanka Kim Kaufman (-13). Vede o dvě rány před Japonkou Haru Nomura (-11). Na třetí místo se postavila domácí Su Oh (-10).

Další pozice: 5. Webb (-7), 9. Johnson (-6), 12. Skarpnord (-5), 24. Hall (-4), 32. Pressell (-3), 41. Matthew (-2), 41. Reid (-2), 53. Pace, Mirim Lee (-1), 65. Maguire, Woods (E).

Zdroj: www.golf.cz