Spilková a Váňová na Lacoste Ladies Open de France

Šideri Váňová

Šideri Váňová

Ladies European Tour – Lacoste Ladies Open de France, Le Pian-Medoc, Francie (6. – 9.9.2018)

Sobota – 3. kolo

Dnešek odehrála Klára Spilková za 72 ran, jedna nad par, to ji posunulo na dělené 48. místo. Povedli se jí tři birdie, potrápili ji ale jamky 7,12,14 a 16.

Pátek – 2. kolo
Klára Spilková se rychle otřepala. V druhém kole přinesla pět birdie a jediné bogey, 67 ran,  čtyři pod par. Výsledek ji posunul do na 44. místo (E) a s rezervou prošla cutem, který je na hodnotě +2.

Šideri Váňová měla ještě na 12. jamce celkové skore +2 a šanci se do cutu dostat. Následovaly však double bogey, triple bogey, bogey a výsledek 77 ran. Celkové skore nabobtnalo na +8 a Váňová je 100. místě.

Čtvrtek – 1. kolo
První kolo zahrála z Češek lépe Šideri Váňová. Hrála 73 ran, dvě nad par a je na 64. místě (+2).
Klára Spilková hrála o dvě rány více, 75 ran a je na 90 místě (+4).
Vede Švédka Julia Egstrom (-7) před Jihoafričankou Nicole Garcia (-4) a před trojicí Banon-Carlsson-Caudall se skore -4.

Další pozice:  6. Sobron, De Roey (-3), 13. Madsen, Lin, Van Dam, Hedwall (-2), 24. Nuutinen, Boulden, Boineau (-1), 33. Parker, Cowan (E),  45. Lampert (+1), 64. Boutier (+2).

Leaderboard

.

Klára Spilková

Klára Spilková

Úvod
Otevřeného mistrovství Francie, Lacoste Ladies Open de France, se Klára Spilková účastní od začátku své profesionální kariéry v roce 2011. Žádný ročník nevynechala.
Loni zde skončila na velmi dobrém 9. místě (-5). Nejúspěšnějším ročníkem je 2015, kdy obsadila 7. místo. Na startu nebude chybět ani letos, kdy to turnaje vstupuje z 5. místa žebříčku Order of Merit.

Z první desítky se kromě Spilkové účastní Kemp, Van Dam, Lampert, Boutier, Parker a Skarpnord. Na startu dále budou druhá Češka Šideri Váňová, Allen, Pace, Brewerton, DePradenne, MacLaren, Madsen, Boulden, Lin, Carmen Alonso, Pogacar, DeRoey nebo Andre.

Letos se „Lacoste“ hraje se na hřišti Chateaux golfového rezortu Medoc. Hřiště má par 71 a délku 6.461 metrů.

Turnaj má dotaci 275.000 Eur. Loni zvítězila Cristie Kerr.

Na výsledku turnaje záleží další program Spilkové. Pokud udrží současné 5. místo v žebříčku Order of Merit, pak si také zahraje následující Evian Championship. Poslední major sezóny je společným s americkou LPGA.

Spilková se do  Ladies European Tour vrací po měsíční přestávce. „Čtyři týdny po Ladies Scottish Open a Women´s British Open jsem strávila doma,“ ohlédla se Klára Spilková. „Připravovala jsem se s trenérem Lukášem Martincem na Černém Mostě a také jsem absolvovala trénink s reprezentačním koučem Staffanem Johanssonem.“

Spilková  vyjde do prvního  kola ve čtvrtek v 13.35 z jedničky odpaliště ve flightu s Holanďankou Van Dam a Angličankou Florentynou Parker.
Váňová  startuje v 14:50 z jedničky ve flightu se Španělkou Mireiou Prat a Němkou Laurou Fünfstück.

Leaderboard

Odkazy:   Golf du Medoc    Hřiště na satelitní mapě    Stránky turnaje

.

Foto – Tristan Jones LET