Czech Masters – po třetím kole vedou Harrington a Pavan, začalo čtvrté kolo

European Tour – D+D Real Czech Masters, Vysoký Újezd, Praha (23. – 26.8.2018)

Neděle – 4. kolo

Začalo čtvrté, finálové kolo Czech Masters ve Vysokém Újezdě. Počasí dnes hráčům přeje.

Pavan a Harrington
Pavan a Harrington

Sobota – 3. kolo
Po sobotním třetím kole sdílí vedení Czech Masters Ital Andrea Pavan a Ir Padraig Harrington (oba -17) .
Oba předvedli nejlepší výsledek dne, 65 ran, sedm pod par, oba díky sedmi čistým birdie. Parádní výsledkem si vytvořili náskok tří úderů na třetího, kterým je včerejší lídr Malajec Gavin Green (-14).

Oba kandidáti na kartu Ryder Cupu, Thomas Pieters a Eddie Peperell jsou shodně na 8. místě  s celkovým skore -11. Dnes hrál lépe Pepperell. Čtyři čisté birdie, 68 ran, čtyři pod par. Pieters tři birdie a dvě bogey, 71 ran, jednu pod par.

Lee Westwood donesl druhý výsledek v paru, 72 ran a ztratil přes dvě desítky pozic. Po třech kole klesl na 43. místo (-6).

Kde jsou vítězové předchozích ročníků Czech Masters. Jamie Donaldson (2014)  na 46. místě (-6), Pieters (2015) na 8. místě (-11),  Paul Peterson (2016) na 69. místě (E) a Haynd Porteous na 33. místě (-7).

Další pořadí: 4. Jamieson (-13), 8. Salttery (-11), 33. Willett, Guerrier, Hanson (-7), 52. Paratore (-5), 71. Hendt (+3).

Počasí bez vedra a pálícího slunce přináší skvělé výsledky. Pod parem je 68 ze 71 hráčů.

Leaderboard

.

Gavin GReen
Gavin GReen

Pátek – 2. kolo
Stejně jako loni ani letos nepostoupil do víkendových kol žádný z Čechů. Nejblíže byl opět Filip Mrůzek. Z prvního kola (-3) měl dobře našlápnuto a stačilo zahrát jednu ránu pod par. Dařilo se to až do 15. jamky, kdy byl dvě rány pod parem. Pak však přišla smolná série bogey, double bogey, bogey na posledních třech jamkách, která zvedla celkové skore o čtyři rány  na -1 a vzdálila Mrůzka tři údery od hranice cutu (-4). Mrůzek skončil jako nejlépe umístěný Čech na 101. místě.

Čeští amatéři Šimon Zach a Václav Tichý skončili svorně na 126. místě (+2). Byli lepší než šest dalších profesionálů.

V čele pátého Czech Masters je Malajec Gavin Green (-12), na druhém místě je Dán Jeff Winther (-11). Třetí pozici (-10) sdílí čtveřice hráčů: Thomas Pieters (který se tak výrazně hlásí o místo v týmu Evropy Ryder Cupu), Padraigh Harrington,  Andrea Pavan a Tapio Puikkanen.

Kde jsou vítězové předchozích Czech Masters? Jamie Donaldson (2014) je na 13. místě (-9),  Thomas Pieters (2015) na 3. místě (-10), Paul Peterson na 37. místě (-5) a Haydn Porteous na 55. místě (-4).

Další pozice: 7. Jamieson, Hanson, Rai (-9), 20. Pepperell, Slatery (-7), 24. Westwood, Willett (-6), 37. Daly, Paratore (-5).
Cutem dále neprošli: Kjeldsen, Canizares, Sjöholm, Manassero, Hansen, Dodt, Garrick Porteous, Meronk, Colsaerts, Johnston.

Leaderboard

Konečné pozice českých hráčů

Cesi2k

.

Albatross Golf Resort
Albatross Golf Resort

Čtvrtek – 1. kolo
Velmi dobře vstoupili do turnaje čeští hráči Filip Mrůzek, Ondřej Lieser a Jan Cafourek.  Hráli shodně 69 ran a usadili se na 41. pozici (-3).
Filip Mrůzek startoval z desítky a první devítku vystřihl díky čistým čtyřem birdie čtyři rány pod par. V druhé devítce zvolnil. Přidal berdíka na desáté jamce, ale na čtrnáctce a sedmnáctce přišly dvě bogey. Kolo dohrál s výsledkem 69 ran, tři pod par.
Ondřej Lieser přinesl čtyři birdie a jediné bogey. Jan Cafourek hrál sedm birdie a čtyři bogey. Aleš Kořínek má ve skorkartě úvodního kola eagle, ale také triple bogey, tři birdie a bogey. Hrál jednu pod par, 71 ran a je na 87. místě.
Čtvrtým Čechem v pořadí Je Lukáš Tintěra na 65. místě se skore -2.
Stanislav Matuš začal opatrně. Dvě birdie a dvě bogey daly výsledek v paru a pozici na 110. místě (E).

V čele jsou čtyři hráči se skore -8. Jsou to Thomas Pieters, vítěz Czech Masters z roku 2015, John Daly, Callum Tarren a Gavin Green.

Amatéři Šimon Zach a Václav Tichý se zatím výrazněji neprojevili. Zach je s 73 ranami na 130. místě.  Tichý zahrál 74 úderů, dva nad par a obsadil 138. pozici.

Cut pro druhé kolo je aktuálně na hodnotě -2.

Další pozice: 5. Slattery, Pavan, Pulkkanen (-7), 10. Harrington, Westwood, Pepperell (-6), 19. Paratore, Rai (-5), 29. Willett, Bhullar, Donaldson (-4), 65. Kjeldsen, Peterson (-2), 87. Guerrier, Haydn Porteous (-1), 110. Garrick Porteous, Colsaerts (E), 130. Manassero (+1), 142. Meronk, Johnston (+3).

Hřiště Albatross má perfektně zelené ferveje i greeny, ale suché, vlastně neexistující roughy. To napomáhá parádním výsledkům. Zatímco loni bylo vítězné skore Haydna Porteouse 13 rad pod par, letos  je nejlepší skore 8 ran pod parem už po prvním kole.
Pod par zahrálo hned 109 hráčů prvního kola.

Leaderboard

Pozice Čechů po prvním kole

Cesi1k

.

foto Ota Mrákota

.

masters2018Úvod
Přichází nejvýznamnější golfová akce roku na Českém území. D+D Real Czech Masters, jediný turnaj European Tour v Česku, se od čtvrtka do neděle uskuteční na hřišti Albatross Golf Resortu ve Vysokém Újezdu.

Papírově nejsilnějšími hráči jsou Eddie Pepperel z 16. místa aktuálního žebříčku a Thomas Pieters z 22. místa. Turnaj dále hrají hráči z druhé padesátky, např. Westwood, Willett, Harrington, Daly, Jaidee, Paratore, Johnston, Colsaerts.
Czech Masters je významné pro obsazení posledního místa v evropském týmu, nebo pro zisk  jedné z divokých karet.

Czech Masters přivítá všechny čtyři své dosavadní vítěze. K Pietersovi (2015) se přidají Jamie Donaldson (2014), Paul Peterson (2016) a loňský šampion Haydn Porteous.

Čeští hráči tento rok nehráli kvalifikaci. Promotér nominoval do turnaje přímo deset profesionálů, kterými jsou Filip Mrůzek, Jan Cafourek, Ondřej Lieser, Stanislav Matuš, Michal Pospíšil, Petr Gál, Aleš Kořínek, Daniel Suchan, Petr Dědek  a Lukáš Tintěra.
Na poskytnutou kartu nominovala Čeká golfová federace amatéra Šimona Zacha, promotér nominoval Václava Tichého.
Šimon Zach hrál poprvé European Tour už jako patnáctiletý v roce 2011 na Čeladné. Teprve patnáct let je druhému z amatérů Václavu Tichému, čerstvému vicemistru České republiky na rány.

Hřiště Albatross patří k nejlepším v republice a European Tour ho řadí mezi nejlépe připravené hřiště.
Má par 72 a délku 6.827 metrů.

Devětatřicátý turnaj kalendáře European Tour  má dotaci 1 milion Eur. Loni zvítězil Jihoafričan Haydn Porteous.

Leaderboard

 Odkazy:    Albatross    Hřiště na satelitní mapě    Stránky turnaje

Ohlédnutí za Czech Masters 2017

.

.