Mrůzek a Gál na Challenge ve Švédsku neprošli cutem

Filip Mrůzek a Petr Gál
Filip Mrůzek a Petr Gál

European Challenge Tour – Swedish Challenge hosted by Robert Karlsson, Katrienholm, Švédsko (2. – 5.8.2018)

Pátek – 2. kolo
Druhé kolo se ani jednomu z českých hráčů nepovedlo. Hráli špatně a neprošli cutem. Filip Mrůzek se po prvním kole za 71 zhoršil o pět úderů. V druhém hrál šest bogey a dvě birdie, 76 ran, čtyři nad par. Je z toho celkové skore +3 a odsun o šest desítek pozic do druhé stovky pořadí, daleko od hranice postupu. Ta je aktuálně na hodnotě -2.

Petr Gál se zhoršil o osm ran. Donesl jedno triple bogey, pět bogey a dvě birdie. Celkem 78 ran, šest nad par a celkový součet +4.

Škoda přeškoda. V prvním kole měli oba našlápnuto na postup. V turnaji skončili.

Vede Angličan Max Orrin (-10). O druhé místo (-7) se dělí čtveřice hráčů: Skot Max McDonalds, Jihoafričan Oliver Bekker, Nor Erik Johansen a Eangličan Liam Robinson.

Další pozice:   6. Besseling, Hansen (-6), 18. Arnaus,  Samooja (-5), 38. Meronk, Manley, Koivu (-3), 54. Soderberg, Girrbach (-2)
Cutem neprošli: Scheneider, Saxton, Mrůzek, Schmitt, VanWest, Gál, Garrick Porteous, Stow, Lengden.

Leaderboard

.

Petr Gál
Petr Gál

Čtvrtek – 1. kolo
Famózně začal Petr Gál. V první devítce hrál čtyři čisté birdie, druhou devítku začal eaglem, následovalo birdie i první bogey. Pak ale jakoby se lekl úspěchu, přišla série pěti bogey, která upravila skore na -2 a posunula Gála na 40. místo (-2).
Filip Mrůzek hrál taky skvěle. Eagle, dvě birdie a tři bogey, znamenají skore 71, jeden úder pod par. Je na 61. místě (-1)

V čele je s čistými osmi birdie Španěl Adri Arnaus (8). O druhé místo (-6) se dělí Francouz Cossaud a Švédové Lundberg a Forströmem.

Další pozice:  5. Perrier (-5), 11. Besseling (-4), 24. Hansen, Meronk (-3), 40. Goya, Lima (-2), 61. Girrbach, Manley, Samooja, Koivu (-1), 98. Soderberg (+1), 121. Stow (+2), 131. Lengden (+3),

Leaderboard

.

Filip Mrůzek a Petr Gál
Filip Mrůzek a Petr Gál

Úvod
Po pronikavém úspěchu v Rakousku hraje Filip Mrůzek tento víkend další turnaj Challenge Tour ve švédském Katrienholmu. Spolu s ním tam bude i jeho kolega z Relmost Teamu Petr Gál.

Hrají ti nejlepší. Hansen, Soderberg, Manley, Figuereido, Samooja, Arnaus, vítěz ze Zbraslavi Ben Stow, vítěz z Kunětické hory Minkyu Kim a další přední hráči Challenge Tour.

Hraje se na hřišti Katrienholms GK s parem 72 a délkou 6.344 metrů.

Filip Mrůzek vyrazí do turnaje ze 101. místa žebříčku Road to Ras al Khaimah. Oba Češi startují v odpoledních flightech.

Dotace turnaje je 200.000 Eur. Loni zvítězil Estanislao Goya

Leaderboard

Odkazy:   Katrienholms GK   Hřiště na satelitní mapě   Stránky turnaje

.