Putovní pohár prvního ročníku turnaje pro školáky získala 25. základní škola v Plzni

První ročník golfového turnaje školních tříd provázela skvělá sportovní atmosféra a nadšení. V Golf resortu Kaskáda si v úterý 5. června zahrálo celkem 36 dětí ze 6 tříd z celé republiky. Kořist v podobě putovního poháru a další ceny, si zaslouženě odvezli děti z 25. základní školy v Plzni. Turnaj připravily golfové asociace pro školy, které mají výuku golfu jako nepovinný předmět.

Neobvyklého turnaje družstev se zúčastnily ZŠ TrutnovZŠ Kuřim25. ZŠ PlzeňZŠ a MŠ Dělnická – Karviná, ZŠ Komenského – Slavkov u Brna a ZŠ Velvary.

Třídy se s doprovodem sešly na Kaskádě už v pondělí večer (4. 6. 2018), po celé úterý se odehrávaly jednotlivé disciplíny – týmový Texas Scramble, putt (1, 3 a 10 m), chip, pitch a plná rána do výseče. Trenér PGA of Czech Republic Petr Moučka v ideálních podmínkách zdejšího areálu navíc připravil zajímavý program i pro pedagogický doprovod.

„Česká PGA zpracovala formát hry a dodala ceny v podobě voucherů na Czech PGA Junior Tour. Dále jsme připravili akademii pro hosty turnaje a přednášku pro děti. Za PGA vše zajistil lektor našeho vzdělávacího systému Petr Moučka, kterému bych tímto rád poděkoval,“ uvedl Jan Mergl, viceprezident české PGA.

Turnaj v rámci svého projektu Se školou na golf připravila pro dětské týmy ČGF za podpory AŠSK, PGA of Czech Republic a R&A.

Výsledky turnaje Základních škol:

  1. místo: 25. ZŠ Plzeň – Ludvík Míka, Jessica Gütter, Filip Rataj, Daniela Soukupová, Dan Hanibal, Adam Novák.
  2. místo: ZŠ Trutnov – Alžběta Jakwerthová, Lucie Svobodová, Anna Švecová, Jan Velikovský, Jakub Kolesa, Filip Kvášovský.
  3. místo: ZŠ a MŠ Dělnická – Karviná – Tereza Konkolská, Ondřej Uvíra, Martina Kohutová, Jan Wolf, Julie Brzá, Adam Rybařík.

Kompletní výsledky

Turnajem podle všeho vzájemné soupeření neskončilo, protože už během soutěží se zástupci škol domlouvaly na vzájemné sportovní souboje i v době, než se za rok znovu sejdou na druhém ročníku týmového turnaje. Příští ročník může být navíc už v širším měřítku, od září totiž začínají s výukou golfu na dalších čtyřech školách.