Spilková na LPGA Kingsmill prošla cutem a mezi světovou elitou skončila na 71. místě

LPGA – Kingsmill Championship, Wiliamsburg, Virginie, USA (17. – 20.5.2018, -6 hodin)

Neděle – 3. a poslední kolo
Česká profesionálka Klára Spilková se díky pozvánce od KPMG dostala na turnaj nejvyšší světové série LPGA v americkém Wiliamsburgu. Před odletem řekla, že cíl na tak silně obsazeném turnaji je projít cutem. Má splněno.
Po dvou kolech bouřkami brutálně pronásledovaného, na tři kola zkráceného turnaje a výkonu 71,70 (-1) postoupila na 60. místě cutem do závěrečného kola. Tam hrála čtyři birdie, pět bogey a na 12. jamce (startovala z desítky) jí uteklo double bogey. Celkem 74 ran, konečná 71. pozice (+2) a výdělek 2.551 dolarů. Rozměr jejího úspěchu naznačí pohled níže na přehled těch, které cutem neprošly.

V tříčlenné rozehrávce vítězila Thajka Aryia Jutanugarn před Japonkou Nasa Hataoka a Korejkou In Gee Chun (všechny -14)

Jessica Korda skončila na 19. místě, její sestra Nelly neprošla cutem. Lexi Thompson skončila na 50. místě (-2).

Další umístění: 4. Henderson (-13), 7. Masson (-9), 10. Nordqvist (-8), 19. Minjee Lee (-6), 36. Wie, Lincicome (-4), 42. Pace, Kerr, Pressel (-3), 57. Ch.Kim, Tseng, S.Lewis (-1), 67. Lin, Recari (+1), 71. L.Ras-Anderica (+2).
Cutem neprošly: G.Hall, Woods, IK Kim, Reid, Larsen, Icher, Nelly Korda, Davies, Altomare, Madsen, Sobron, Gulbis.

Spilková si může zapsat tučné plus za první turnaj svého letošního amerického turné. Tento víkend si zahraje turnaj nižší série Symetra Tour v Pensylvánii, kde se setká s Karolínou Vlčkovou. O týden později na ní čeká další milník kariéry U.S. Womens Open, které se koná 1. – 4. června. Odmyslíme-li sestry Kordovy, hrála česká hráčka U.S. Womens Open podruhé a naposledy v roce 2007. Byla to Jana Peterková.
Zatím poslední zastavení amerického programuu bude KPMG Women´s PGA Championship, které hraje jako člen globálního týmu sponzora. Loni zde prošla cutem a skončila na 70. místě. Turnaj začne 28. června. V záloze je ještě možná účast na podzimní kvalifikaci na LPGA.

Konečné pořadí

Skorkata Spilkové – 3. kolo

ScoreCardKinsgmill48_3k

foto Keith Allison – Flickr

.

Neděle dopoledne – dohrávka 2. kola
Klára Spilková dosáhla dalšího významného úspěchu, prošla na turnaji LPGA cutem. Česká profesionálka se mezi nejlepšími hráčkami svět probojovala na 60. místo, které znamená postup do posledního kola zkráceného turnaje. V neděli ráno měla k dohrání jednu jedinou jamku, kterou uhrála v paru a mohla ihned nastoupit do třetího kola.

Leaderboard

Skorkata Spilkové dohraného 2. kola

ScoreCardKinsgmill48_2kb

.

KindsmillRAin
Kingsmill zaplavily přívaly deště

Sobota – dohrávka 2. kola
Sobotní dohrávka 2. kola byla přesunuta na neděli kvůli bouřkám a podmáčenému hřišti.

.

..

.

 

 

..

.

.

32531864_1756634464398255_7976713218905079808_n
Klára Spilková

Pátek – 2. kolo přerušeno, turnaj zkrácen na 54 jamek
Spilková startovala z 10. odpaliště a hned na prvních dvou jamkách zahrála dvě bogey. Napravila je dvěma birdie na páté a šesté jamce a první devítku došla v paru. V druhé devítce zapsala dvě birdie na desítce a čtrnáctce. Za stavu -2, jamku před koncem, přišlo přerušení. Spilková bude dohrávat v sobotu.
Celkové skore -2 s jednou jamkou k dohrání zatím řadí českou hráčku na 49. místo s šancí na postup. Hranice cutu je v tuto chvíli na hodnotě -1.

Ve vedení je s plným počtem jamek Korejka In Gee Chun (-11) před dvojicí Austin Ernst – Nasa Hataoka s výsledkem -10.
Jessica Korda přerušila na 14. jamce. S jedním eagle, jedním bogey, jedním birdie a čtyřmi jamkami k dohrání je na průběžném 6. místě (-8).
Nelly Korda druhé kolo dohrála se slabým výsledkem. Triple bogey, dvě bogey a dvě birdie daly 74 ran a odsunuly hráčku o 60 míst na aktuální 89. příčku. (+1).
Lexi Thomspon (-3) je s plným počtem jamek o ránu před Spilkovou na 39. pozici. V druhém kole hrála tři birdie a jedno bogey, 69 ran, dvě pod par.

Leaderboard

Skorkarta Kláry Spilkové – nedohrané 2. kolo

ScoreCardKinsgmill48_2k

.

Spilkova129_8
Klára Spilková

Čtvrtek – 1. kolo
Spilková má za sebou první letošní kolo na LPGA. Hrála bez výkyvů, dvě birdie a dvě bogey, 71 ran, v paru. To je v tak silně obsazeném turnaji velmi dobrý začátek. Přenocuje jediný úder od aktuální hranice cutu na 71. místě (E) pořadí ze 144 hráček.
Pozici dělí s Laurou Davis, Cheyenne Woods, Lunou Sobron, Kristie Kerr a Brittany Lincicome.
V čele je pětice hráček skore -6: Jessica Korda, Azahara Muňoz, Annie Park, Jay Marie Green a In Gee Chun.
Nelly Korda dosáhla na 29. pozici (-2), Lexi Thompson je na 48. místě (-1).

Další pořadí: 6. A.Jutanugarn, Minjee Lee, Matthew, Gal (-5), 17. Lindberg, Masson, M.Jutanugarn (-3), 29. Ryu, Reid, Tseng (-2), 48. Wie, Henderson (-1), 91. Pace, Pedersen (+1), 102. Lin (+2).

Leaderboard

Skorkarta Spilkové – 1. kolo

ScoreCardKinsgmill48_1k

.

Klára Spilková
Klára Spilková

Úvod
Česká profesionálka Klára Spilková zahajuje svoji letošní čtyřdílnou americkou šňůru.
Začne tento víkend turnajem LPGA Kingsmill Championship ve Virginii. Pozvánku zajistila KPMG, do jejíhož globálního týmu patří. Následovat bude turnaj Symetra Tour, kde se setká s Karolínou Vlčkovou, pak U.S. Womens Open a nakonec KPMG Women´s PGA Championship.

„Moc se do USA těším, je to pro mě nová výzva. Chtěla bych na každém turnaji uspět a projít cutem. V záloze zůstává start na podzimní kvalifikaci o LPGA, kterou jsem absolvovala už loni. Nechybělo tehdy moc, abych postoupila. Letos to bude ještě těžší,“ řekla před odletem Spilková.

Čtyřkolový turnaj Kingsmill budou se Spilkovou hrát obhájkyně Lexi Thompson, Nelly a Jessica Korda, sestry Jutanugarn, Wie, S.Lewis, Ryu, Lin, Lincicome, Chun, Masson, Gulbis, Pressel, Henderson, Reid. Ze světové špičky nepřijely Lydia Ko a Inbee Park.

Do prvního kola vyrazí Spilková z jedničky odpaliště ve 13:37 našeho času ve společnosti Američanek Jacqui Concolino a Annie Park

Hraje se na River Course s parem 71 a délkou 5.833 metrů.
Dotace turnaje je 1,3 milionu dolarů. Loni zvítězila Lexi Thompson (-20).

Leaderboard

Odkazy: Kingsmill Resort Hřiště na satelitní mapě Stránky turnaje Instagram Facebook

.

Beautiful finishing hole this week ⛳ @kmchampionship #swing

Příspěvek sdílený Klara Spilkova (@spilkovaklara),

.