Matuš na Challenge ve Španělsku postoupil do pavouka zkrácené jamkovky

Stanislav Matuš

Challenge Tour – Andalucia Costa del Sol Match Play 9, Estepona, Málaga, Španělsko (17. – 20.5.2018)

Pátek – 2. kolo kvalifikace
Stanislav Matuš zabral a v druhém kole zlepšil svoje skore o čtyři údery.  Zahrál pět birdie a dvě bogey, 68 ran, tři pod par. Zlepšil svojí pozici o 62 příček, dosedl na 34. místo  (-2) a postoupil mezi 64 nejlepších, kteří budou nasazeni do pavouka jamkovky.

Daniel Suchan začal velmi dobře, šel od 10. jamky. První devítku hrál skvěle se třemi birdie, tři rány pod parem.  Všechno se zvrtlo na desáté jamce (č. 1, par 5). Zde ztratil svoje šance na postup, protože zahrál 10 ran. Na dalších jamkách přibylo ještě jedno triple bogey, dvě bogey a jeden berdík.  Celkem 77 ran, šest nad par, celkové skore +6 a odsun do druhé stovky pořadí. Suchan v turnaji pokračovat nebude.

Leaderboard   

Daniel Suchan

Čtvrtek – 1. kolo kvalifikace
Daniel Suchan v prvním kole předstihl Stanislava Matuše o jednu ránu. Pomohl mu k tomu eagle na 12 jamce par 4. Dále hrál čtyři birdie, tři bogey a osm ran na pětiparu č. 10. Celkem 71 ran, v paru. Dělá to 70. místo (E) zatím jednu ránu od postupu do pavouka jamkovky (-1).

Stanislav Matuš hrál 72 ran, jednu nad par, se čtyřmi birdie, třemi bogey a jedním double bogey. S tímto výsledkem se postavil na 92. místo (+1), od postupu o ránu dál než Suchan. Ale Matuš umí zabrat a chybějící dvě rány nejsou nedosažitelné.

Leaderboard

 

Stanislav Matuš

Úvod
Formát turnaje je dvoukolová kvalifikace na rány, ze kterého vyjde 64 hráčů nasazených do pavouka jamkovky. Jamkové zápasy do pavouka se budou hrát na 9 jamek. Tento formát se hrál již loni, kdy ve finále porazil Aaron Rai 2/1 Gavina Moynohana.

Do letošní kvalifikace se přihlásil čeští profesionálové Stanislav Matuš a Dan Suchan. První kolo startují oba ve čtvrtek v odpoledních flightech.

Hraje se na hřišti Valle Romano Golf & Resort s parem 71 a délkou 6.200 metrů.

Leaderboard kvalifikace

Odkazy: Valle Romano GR       Hřiště na satelitní mapě        Stránky turnaje

.