Stanislav Matuš a Jan Cafourek na Challenge Open de Espaňa neprošli cutem

European Challenge Tour  – Challenge de Espaňa Urturi, Španělsko (4. – 6.5.2018)

Pátek – 2. kolo
Stanislav Matuš se v druhém kole zlepšil o pět úderů. Hrál dvě birdie a dvě bogey, 72 ran, v paru. Jeho celkové skore +5 je však vzdáleno pět úderů od hranice cutu a Matuš do víkendových kol nepostoupil.
Turnaj skončil také pro druhého Čecha ve startovním poli Jana Cafourka. V druhém kole hrál jedno triple bogey, jedno double bogey, šest bogey a  jediné birdie, 82 ran, deset nad par. Výsledek odeslal českého hráče na dno výsledkové listiny.

Vede Francouz Julien Brun (-2). Na druhém místě je Polák Adrian Meronk (-7). O třetí příčku (-6) se dělí  Němec Von Delinghausen, Švéd Oskar Lengden a Angličan Mtt Ford.

Leaderboard 

.

Jan Cafourek – Stanislav Matuš

Čtvrtek – 1. kolo
Hřiště Izki Golf bylo v prvním kole nad síly českých hráčů. Stanislavu Matušovi nedovolilo jediné birdie, zapsal pět bogey, 77 ran. Přenocuje na 132. místě (+5)
Jan Cafourek také nezahrál ani jedno birdie, naopak šest bogey a jednou double bogey, 80 ran a je na 154. pozici (+8).
Oba čeká tvrdý boje o cut v druhém kole, který vypadá na  Even par nebo +1.

Vede Severní Ir Cormac Sharvin se skore +65 ran (-7). O druhou pozici (-4) se dělí Polák Meronk s Němcem Von Delinghausenem.

Další pozice: 13. Gradecki, Sjöholm, Senior (-2), 24. Singh Brar (-1), 43. Mejow, Hansen, Samooja (E), 97. Riu (+3), 112. Koivu (+4), 132. Perrier (+5), 154. Schmit (+8).

Leaderboard

.

Jan Cafourek – Stanislav Matuš

Úvod
Stanislav Matuš a Jan Cafourek budou v baskickém Urturi na severu Španělska bojovat o lepší výsledek než v minulém týdnu v Beleku, kdy neprošli cutem.

Z aktuálního Top 10 žebříčku Road to Ras Al Khaimah budou na startu vítěz z Beleku Hansen, Koivu, Geyger, Samooja a Mejow. Dále hrají Perrier, Van West, Ritthammer, Gradecki nebo Delinghausen.

Challenge de Espaňa se odehraje na hřišti Izki Golf  které navrhl Severiano Ballesteros. Rovinaté, mírně ondulované  hřiště leží uprostřed lesů, které lemují většinu jamek. Hřiště má par 72 a délku 6.566 metrů.

Dotace turnaje je 200.000 Eur. Loni zvítězil Victor Perez.

Leaderboard

Odkazy:   Izki Golf   Hřiště na satelitní mapě    Stránky turnaje

.