Na turnajích LPGA nebude v příští sezoně startovat ani Karolína Vlčková

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

[mp_row_inner]

[mp_span_inner col=”12″]

[mp_code]

Páté a poslední kolo turnaje v Daytona Beach na Floridě definitivně rozhodlo o tom, kdo se kvalifikuje do příštího ročníku LPGA. Před turnajem měly obě české hráčky slušnou šanci poprat se o jednu z dvaceti přímých pozvánek, ale jak Klára Spilková, která neprošla cutem, tak ani Karolína Vlčková tuto šanci neproměnily ve vysněný úspěch. Kája Vlčková měla sice našlápnuto k úspěchu tou lepší nohou, její závěrečné kolo na hřišti Hills ale vyznělo do ztracena. Výsledek 76 (+4) zhoršil její postavení v celkovém pořadí a nakonec nemůže počítat pro příští rok ani s omezenou kartou. Finálové kolo v jejím podání vypadalo takto:

[/mp_code]

[/mp_span_inner]

[/mp_row_inner]

[mp_row_inner]

[mp_span_inner col=”12″]

[mp_image id=”15150″ size=”large” link_type=”lightbox” link=”#” target=”false” caption=”false” align=”left”]

[/mp_span_inner]

[/mp_row_inner]

[mp_row_inner]

[mp_span_inner col=”12″]

[mp_code]

Karolína Vlčková je nicméně velkým a rozhodně příjemným překvapením. Svým přístupem a celkově skvělým výkonem po celý rok dokazovala, že je velkou nadějí českého golfu pro nadcházející období a příkladem pro mnohé malé golfisty a golfistky v České republice. Kájo, mnoho úspěchů do dalších let přejí členové Czech PGA!

Výsledky turnaje jsou k vidění ZDE

Úvodní foto: Tristan Jones

[/mp_code]

[/mp_span_inner]

[/mp_row_inner]

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

[mp_row_inner]

[mp_span_inner col=”12″]

[mp_code]

Karolína Vlčková bude hrát i poslední kolo turnaje o účast na LPGA 2018‌

Turnaj v Daytona Beach na Floridě pokračoval v sobotu čtvrtým, vyřazovacím kolem. Pod hranici cutu se dokázala dostat také česká profesionálka Karolína Vlčková a nutno podotknout, že velmi dobrým výkonem ve všech, ale zejména v posledním kole. Na hřišti Jones přinesla ve čtvrtém kole velmi kvalitních 70 (-2), když ani jednou za toto kolo neudělala chybu a naopak na jedenácté a osmnácté jamce uhrála berdíky. Vlčková se bezpečně dostala přes cut, který se zastavil na plus čtyřech. Ani Klára Spilková nezahrála čtvrté kolo špatně (72), ale na postup do poslední fáze turnaje to bohužel nestačí. Její celkový výkon (75,71,75,72)  znamená v součtu plus pět, což je sice krutá, ale jasná stopka pro další angažmá v turnaji o 20 vstupenek na příští ročník LPGA. Kdo další se nakonec raduje a kdo naopak pláče, tak na to se můžete mrknout přesně TADY.

[/mp_code]

[/mp_span_inner]

[/mp_row_inner]

[mp_row_inner]

[mp_span_inner col=”12″]

[mp_image id=”15143″ size=”large” link_type=”lightbox” link=”#” target=”false” caption=”false” align=”left”]

[/mp_span_inner]

[/mp_row_inner]

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

[mp_code]

Golfové představení o LPGA pokračovalo dalším dramatem v podání Vlčkové a Spilkové

Do třetice všeho dobrého se na na greenech v Daytona Beach na Floridě, tedy v tomto případě na hřišti Jones, odehrálo za účasti dvou českých golfistek další kolo o 20 vstupenek na příští ročník LPGA. Lepší byla tentokrát Karolína Vlčková, i když spokojena asi úplně není. Po čtvrtečních 71, přinesla v pátečním kole 73 (+1) a v celkovém účtování, tedy v tom průběžném jí patří zatím dělené 54. místo (+3). Karolína zahrála hned pět bogey a čtyři birdie. Čekalo se, že minimálně stejného výsledku dosáhne i Klára Spilková, předchozí kola byla totiž u obou totožná, ovšem Klára tentokrát více chybovala a propadla se na dělené 73. místo (+5). Třetí kolo v jejím podání vypadalo takto:

[/mp_code]

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

[mp_image id=”15133″ size=”large” link_type=”lightbox” link=”#” target=”false” caption=”false” align=”left”]

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

[mp_row_inner]

[mp_span_inner col=”12″]

Kdo je na čele a jaké mají naše golfistky vyhlídky si můžete podrobně prostudovat přávě TADY

‌Obě české golfistky se na kvalifikaci o LPGA zlepšily‌

Dobré klima na Floridě začalo českým profesionálkám svědčit. Jak Klára Spilková, tak i Karolína Vlčková zaznamenaly zlepšení svého výkonu a druhé kvalifikační kolo o získání výsady hrát příští rok LPGA uhrály shodně za 71(-1). Při pohledu na výsledkovou kartu Karolíny Vlčkové zjistíte, že její jízda druhým kolem byla trochu divočejší, chybovala totiž hned ve čtyřech případech a to na jamkách(1,13,17,18). Hlavně poslední dvě bogey jistě musí hodně mrzet, protože se pro ni toto kolo vyvíjelo velmi dobře, ještě na šestnácté jamce byla totiž tři rány pod par. Stejné divoké koně krotila i Klára Spilková, která si zapsala šest birdie (2,7,11,12,14,18), tři bogey (5,13,16) a jedno double bogey na jamce devět. Celkem tedy totožných 71(-1) a průběžné 43.místo. Uvidíme, jak se bude oběma hráčkám dařit v kole třetím a jestli i do třetice předvedou stejný výkon.

Jak to vypadá na čele, na to se mrkněte ZDE

Spilková a Vlčková mají za sebou úvodní kolo kvalifikace o LPGA

První kolo finálového kvalifikačního turnaje o členskou kartu na LPGA 2018 je odehráno. Klára Spilková, ani Karolína Vlčková nemohou být ale spokojeny. Obě české profesionálky zahrály první dějství za 75 (+3) a pohybují se ve druhé stovce průběžného pořadí. Klára Spilková chybovala v podobě čtyř bogey (2,6,7,10) a dokázala uhrát pouze jedno birdie a to na jedenácté jamce. Kája Vlčková nedokázala zahrát ani jedno birdie a naopak chybovala třikrát (bogey na jamkách 2,12,14). TAKTO to vypadá v reálu a na špici „pelotonu“

Q-school o americkou profesionální sérii se hraje od 29. listopadu do 3. prosince na dvou hřištích LPGA International v Daytona Beach na Floridě. O možnost zahrát si nejprestižnější ženskou soutěž na světě, tedy o 20 plných členských karet na LPGA 2018, se snaží celkem 166 hráček.

Úvodní fotka: Klára Spilková, autor: Profimedia

Klára Spilková a Karolína Vlčková hrají o kartu na LPGA 2018

Do finálového kvalifikačního turnaje o členskou kartu na LPGA 2018 zasáhnou hned dvě české profesionální hráčky Klára Spilková a Karolína Vlčková. Q-school o americkou profesionální sérii se odehraje od 29. listopadu do 3. prosince na dvou hřištích LPGA International v Daytona Beach na Floridě. O možnost zahrát si nejprestižnější ženskou soutěž na světě, tedy o 20 plných členských karet na LPGA 2018, bude bojovat celkem 166 hráček, včetně osmi amatérek. Golfistky, které se umístí na 21. až 45. místě konečného pořadí získají omezený herní status pro nejvyšší golfovou sérii. Spilková startuje v 9:06 místního času (15:06 SEČ) a Vlčková 9:39 (15:39 SEČ)

Držíme palce, aby se povedl dobrý výsledek. Úvodní kolo obou našich golfových nadějí můžete v průběhu turnaje sledovat na tomto ODKAZU

[/mp_span_inner]

[/mp_row_inner]

[mp_row_inner]

[mp_span_inner col=”12″]

[mp_grid_gallery ids=”15122,15130,15142″ columns=”3″ size=”large” link_type=”lightbox” target=”false” caption=”false”]

[/mp_span_inner]

[/mp_row_inner]

[/mp_span]

[/mp_row]