Czech Pro-Am Teaching Tour na Černém Mostě opanoval Petr Nič

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

Závěrečným turnajem na Černém Mostě vygradoval 6. ročník Czech Pro-Am Teaching Tour, kde vůbec poprvé vyhrál jeden profesionál i při třetím startu v řadě za sebou a stal se jednoznačným vítězem celé série.

Po Pyšelích a Berounu dokonal hattrick Petr Nič, který tak stvrdil jednoznačné postavení nejlepšího učícího profesionála. „Byl to rok snů,“ řekl Nič, jenž na Černém Mostě vyhrál výsledkem 66 ran, 6 pod par. O čtyři rány zpět skončil druhý Jaroslav Krejcar a o další dva údery byl třetí Petr Skopový. Kromě tří výher má Nič ještě jedno druhé a jedno čtvrté místo, a to nehrál první turnaj sezony ve Mstěticích. Za své celkové vítězství získal obraz akademického malíře Rumena Sazdova s názvem Zbožňování.  „Rád bych hrál Czech Pro-Am Teaching Tour i příští rok, je to bezvadná série, ale uvidím, jak to bude se starty na Pro Golf Tour,“ naznačil Nič, že možná uvolní místo konkurenci.

Petr Nič triumfoval letos podruhé za sebou také v kategorii dvojic s amatérem Michalem Zrzavým (44+31 bodů).

Samostatně z amatérů byl na Černém Mostě nejlepší Jakub Musil, který získal 41 stablefordových bodů a vylepšil handicap na 12,2. Nejnižší individuální amatérský výsledek na rány zaznamenala Markéta Šubrtová se 71 ranami (-1). V profesionální kategorii Apprentice vyhrál Jan Zatloukal (75), který tak splnil playing ability.

Profesionální Nearest to pin zahrál Květoslav Strachota (145 cm), mezi amatéry byl nejpřesnější Pavel Bakovský (383 cm). Nepanovaly přitom jednoduché podmínky, start turnaje musel být kvůli silnému dešti odložen o hodinu a soutěž byla odpoledne přerušena rovněž kvůli průtrži mračen, po níž se však hráči mohli vrátit na jamky a svá kola dokončit.

Turnaje na Černém Mostě se zúčastnilo 85 hráčů, celkem se letos objevilo v sérii 238 účastníků.

Závěr finálového dne zpestřilo losování cen, z nichž tu největší – luxusní hodinky Ingersol – získal profesionál Tomáš Komínek, na Černém Mostě jinak čtvrtý ve své kategorii. Účastníci přispěli do charitativní sbírky na pomoc vážně nemocné Viktorii Mužíkové. A již nyní se spřádají plány na sedmý ročník série.

Kompletní výsledky najdete přímo zde: http://czechproam.cz/petr-nic-hattrick-a-titul-sampiona-2017/

Autor článku: Jan Šimák

Několik momentek ze hry si můžete prohlédnout zde (kliknutím na fotku):

Finále Czech PRO-AM Teaching Tour 2017

[/mp_span]

[/mp_row]