Stanislav Matuš naplnil svoji challenge!

Český profesionál Stanislav Matuš se dnes bude asi radovat až do ranních hodin. Aby také ne, když se mu povedlo uhrát přes Pro Golf Tour kartu na Challenge Tour 2018. Nakonec mu na to stačilo šesté, tedy poslední postupové místo. Finálové kolo Matuš začal velmi uvážlivě a držel se v pohodlných parech. Na pětce zaznamenal první birdie a totéž zopakoval na osmé a deváté jamce. Když následně skóroval ještě na čtrnáctce a hlavně, neudělal žádnou chybu, je z toho nakonec 68 ran (-4) a vynikající dělené druhé místo (-11). Jeho kolega Filip Mrůzek skončil nakonec dělený čtyřicátý (+2) za 75,73,70. Turnaj vyhrál amatérský golfista Max Smitt z Německa (-15).

Výsledky: http://www.pga.de/castanea-resort-open/articles/castanea-resort-open-livescoring.html

Order of merit: http://www.pga.de/order-of-merit-pgt/articles/saison-2017.html

Matuš se o ránu zhoršil i tak stoupá pořadím na Pro Golf Tour v Německu

Po dobrém úvodním kole se Stanislav Matuš popasoval jako chlap i s kolem druhým. Sice si o jednu ránu pohoršil a k 68 v prvním přidal 69 ve druhém, ovšem to ho katapultovalo na dělené třetí místo (-7). Po úvodních devíti jamkách, kde držel par, se mu dokonce povedl i parádní eagle. Následovaly dvě birdie a také obrovská chyba v podobě double bogey na patnácté jamce. 16,17 opět euforie za birdie, 18 bogey do klubovny, což je velká škoda. Celkově je ale jeho dosavadní vystoupení v Německu, kde se hraje finále letošního ročníku Pro Golf Tour, velmi nadějné a pokud udrží nastavenou kvalitu, jistě kartu na Challenge Tour uhraje. Držíme palce! Filip Mrůzek zahrál 73 ran, celkově je dvaapadesátý (+4).

Jak jsou na tom soupeři se můžete podívat zde:  http://www.pga.de/castanea-resort-open/articles/castanea-resort-open-livescoring.html

Foto: Stanislav Matuš, zdroj: https://www.facebook.com/PGA.progolftour/

Stanislav Matuš bojuje o členství v klubu Challenge Tour

Něco jiného je kartu dostat a něco jiného ji uhrát. Ta druhá možnost je stále ve hře v případě Stanislava Matuše, který se cílevědomě chce probojovat do příštích ročníků Challenge Tour. Finálový turnaj Pro Golf Tour se hraje v německém Adendorfu a golfisté mají za sebou první kolo. A Matuš nezačal věru zle, sedmé místo 68.ran (-4). Jeho největší soupeři nedají ale svoji kůži zadarmo, jsou na tom ještě o trochu lépe. Český profesionál zaznamenal v úvodním kole pět birdie + jedno bogey. A co bude nepochybně rozhodovat k jeho úspěšné cestě k challenge kartě, je absolutní koncetrovanost v každém kole. Zatím do cílové rovinky vyběhl velmi přesvědčivě. Na turnaji se představil také Filip Mrůzek, ten za dvě bogey, jedno double bogey a jednoho berdíka drží 55.místo (+3).

Výsledky: http://www.pga.de/castanea-resort-open/articles/castanea-resort-open-livescoring.html