Předpověď dobrého výkonu Filipa Mrůzka na kvalifikaci European Tour se potvrdila

Český profesionál Filip Mrůzek se může právem radovat. I přes problémy s počasím, které zavinilo přerušování turnaje, se dokázal prosadit a v kvalifikaci na European Tour, která se odehrála na hřišti GCC Fleesensee v Německu, obsadil za jednotlivá kola 70,72,73 a 69 dělené osmé místo (-4). Svoje kvality ukázal především v závěrečném kole, kde uhrál šest birdie (2,4,6,7,12,17) a nebýt bogey na první, jedenácté a třinácté jamce, mohl se radovat ještě mnohem více. I tak může být se svým výkonem velmi spokojen, protože po druhém a třetím kole, kdy se jeho výkon zhoršoval, mu logicky hrozilo nezvládnutí samotného závěru a tedy výkonostní propad. Jeho uhraných 69 ran ale důrazně rozptýlilo veškeré obavy. Jeho kolega z české golfové líhně Jan Cafourek se nedostal přes dohrávané třetí kolo, které se mu bohužel nepovedlo. Sice nebylo z jeho vystoupení v kvalifikaci tím nejhorším (76), ale v celkovém součtu +12 to rozhodně nestačilo na stanovený cut. Turnaj se stal kořistí Fina Veijalainena (-10).

Výsledky: http://www.europeantour.com/europeantour/qualifying/season=2017/tournamentid=2017582/leaderboard/index.html#/leaderboard

Úvodní fotka: Filip Mrůzek a jeho tým, zdroj: https://www.facebook.com/FilipMruzekGolf/

Filip Mrůzek zabodoval na kvalifikaci European Tour

Ano je to tak. Jeden z nejlepších českých profesionálních golfistů velmi pravděpodobně míří za výraznějším úspěchem v rámci kvalifikace European Tour v německém Fleesensee. Po problémech se studenou a teplou frontou, která se střetla přesně nad hřištěm GCC Fleesensee a nedovolila hráčům odehrát ve středu kompletní kolo, přinesl ve čtvrtek do klubovny 72 ran (E), což znamená průběžné páté místo (-2). Do třetího kola nastoupil Filip Můzek v 15:30 a vypadá to, že se opět z hůry snesl déšť, který jeho kolo přerušil. Znamená to tedy, že nemáme výsledky ani vedoucích hráčů turnaje.  Nicméně známe výsledky dalších českých profíků. Jan Cafourek potvrzuje, že v letošní sezoně nedokáže navázat na své extra dobré výkony, a když se mu některý z turnajů povede, tak následuje několik propadů a zaváhání. Ani v Německu se mu teď moc nedaří, jednotlivá kola zahrál zatím za 77, 75,76 (+12). Petr Dědek junior se rozhodl, že v turnaji už nebude pokračovat a je již pravděpodobně na cestě domů.

Foto: Koláž fotografiíí, zdroj: golf.cz a titleist.com.au

Mrůzek, Cafourek, Dědek a jejich snaha kvalifikovat se na European Tour

V německém Fleesensee se hraje kvalifikace na European Tour. První kolo zvládl nejlépe Filip Mrůzek, který je zatím na průběžném dvanáctém místě(-2). K druhému kolu nastoupí ve středu v 12:20. Jan Cafourek zahrál první kolo za 77 ran(+5) a druhé kolo si zahraje od 12:40. No a konečně Petr Dědek mladší se moc nepochlapil, zahrál 80(+8) a do svého druhého a pravděpodobně osledního kola nastoupil v 8:10.

Foto: Branding European Qualifying School