Britské golfové představení odehrála Klára Spilková důstojně.

aktualizováno 6.8.2017, 20:34

V posledním kole Womens British Open 2017 dokázala Klára Spilková, že umí zabrat. Hned na první tříparové jamce vstoupila do nedělního finálového kola berdíkem a zdálo se, že to s vylepšením svého pořadí myslí vážně. Následující fáze jejího finálového kola se nesla v duchu poklidných parů, až přišlo zaváhání na pětce a její první nedělní bogey. Stejný problém nastal ještě na čtyřparové osmnáctce, to bylo ovšem co se týká bogey pro finálové kolo vše. K vylepšení skóre jí naopak pomohla další dvě birdie(9,15), což znamená nedělní kolo za 71(-1) a celkově +1 a umístění v šesté desítce celkového pořadí.

Klára Spilková se propadá pořadím na Womens British Open.

aktualizováno 5.8.2017, 19:20

Po slibném výkonu v úvodních dvou kolech na Womens British Open, se bohužel u Kláry Spilkové dostavil trochu slabší herní moment a v sobotním třetím kole tohoto prestižního turnaje dokázala zahrát „pouze“ 75 ran(+3). Může za to především sedm bogey na jamkách 2,6,7,9 a 10, 14, 17. Nic platné bohužel nejsou birdie na osmé, dvanácté, třinácté a patnácté jamce, protože nedokáží smazat manko v podobě zmíněných bogey. Celkově je Klára Spilková zatím dvaasedmdesátá(+2).

 Úvodní fotka: Klára Spilková, autor: Tristan Jones, zdroj: https://www.facebook.com/Spilkova.Klara/

British Open 2017 je zatím pro Spilkovou úspěšné.

aktualizováno 4.8.2017, 22:00

Páteční kolo bylo pro českou profesionální hráčku Kláru Spilkovou kolem úspěšným. V řeči čísel to znamená, že prošla cutem, zahrála 72 ran, celkově má na svém kontě výsledek -1 a je na 65.místě. Na své cestě druhým kolem se jí povedl eagle na jedenácté jamce, tím ovšem napravila předešlé zaváhání v podobě bogey na devítce. Další ránu ztratila ještě na tříparové čtrnácté jamce a tak obešla hřiště v paru. Turnaj zatím vede korejská hráčka In-Kyung Kim (-10).

Nejslavnější česká profesionálka hraje British Open 2017.

publikováno 3.8.2017, 21:00

Také členové skupiny Chinaski jistě fandí Kláře a není to pouze od půl deváté do osmi ráno. Klára, tedy Klára Spilková, se pokouší dosáhnout dobrého výsledku na British Open 2017, konkrétně na hřišti Kingsbarns Links s parem 72. Dotace a také konkurence je hodně vysoko, tedy přes 3.mio Eur a jména jako Mi Hyung Kim, Thompson, Ryu, Feng Hull, Pettersen a další.

Spilková začala první kolo sebevědomě a hned na druhé jamce skórovala. Pak ale nastaly dvojnásobné potíže (double trouble) a to na čtyřce a šestce (obě bogey). Tento dočasný neúspěch vymazala nejen ve své hlavě, ale hlavně na své scorecard. Dvěma birdie na jamkách 11 a 15 založila na solidní výkon, který se celkově ustálil na 71(-1). Turnaj zatím vede Michelle Wie z USA, která předvedla skvělé kolo (64 ran znamená -8). Zahrála 9 birdie a pouze jednou chybovala, a to hned v úvodu na druhé jamce.