Gray Bear Trophy -na Tálích vyhrál Matuš

Úterý – 2. kolo
V druhém kole byl nejlepší Stanislav Matuš (-7), který zvítězil o čtyři údery před dvojicí Štefan Páleník a Lukáš Tintěra (-3).

Vítěz Stanislav Matuš byl po hře spokojený. „Výborná první devítka. Dostal jsem se do pohody a vytvořil i tlak na ostatní hráče. Věděl jsem, že si můžu dovolit nějaké chyby a tak jsem byl v pohodě. Věděl jsem, že ostatní trochu kazí, já měl přitom i v závěru nějaké šance na skórování, to už bych ale chtěl asi moc,“ řekl s úsměvem.

Matuš si vítězstvím zajistil divokou kartu na Challenge tour v Irsku. Do Irska samozřejmě pojedu, je to skvělá věc. Chtěl bych poděkovat také Czech One, promotéru Czech PGA Tour, že se něco takového podařilo zajistit,“ dodal.

Příjemným překvapením turnaje je výsledek Alana Babického, komisaře Czech PGA Tour. Zahrál jednu ránu pod par a umístil se na 5. místě.

Na turnaj bude nerad vzpomínat Aleš Procházka, který zaplatil nováčkovskou daň. Po prvním kole byl spolu s Tintěrou na prvním místě. V druhém kole se zhoršil o 14 úderů a skončila na 23. pozici (+11).

Nejlépe umístěnou ženou je Slovenka  Veronika Nedelická na 27. místě (+10).

Další pozice: 6. Příhoda (+1), 7. F.Mrůzek, Cafourek (+3), 13. Sedláček, Lieser, Vantuch (+6),  19. Nový (+7), 23. Procházka (+8),  26. Lizánek (+9), 30. Suchan (+11), 36. Hinnerová (+13), 49. Šebrle (+21).

Konečné Top 10

 

Pondělí – 1. kolo
Zajímavá  čísla rozehráli profesionálové v prvním kole na Tálích. Osm hráčů je pod parem hřiště a šestadvacet hrálo nad osmdesát ran. Pětašedesát hráčů hrálo v součtu 5.190 ran.

V čele turnaje jsou Lukáš Tintěra a nováček Aleš Procházka, oba se skore -3. O třetí příčku (-2) se dělí Alan Babický, Štefan Páleník, Stanislav Matuš a Michal Kratochvíl. 

Na velké překvapení turnaje vypadal po první devítce Milan Vantuch se skore -5. Druhá devítka však byla pravý opak, hrál tři bogey a jedno double bogey. S výsledkem kola Even par je 9. místě.
Po první devítce se na druhé pozici držel také Daniel Suchan. V druhé devítce však na dvou pětiparech zahrál 8 a 10 ran, přidal dvě bogey a propadl se na 42. příčku.

Špatnou nohou vykročili favorité Martin Příhoda, Filip Mrůzek, Marek Nový a Ondřej Lieser. Příhoda a Mrůzek přinesli 74 úderů (+3) a dělí 16. místo. Nový hrál o ránu více a přenocuje na 21. místě (+4), Lieser  na 24. místě (+5).
Vítěz nedávného Czech ProAmu Lukáš Lizánek překročil hranici osmdesáti úderů a je 45. místě (+10) stejně jako Roman Šebrle.

Z žen zahrála nejlépe Šideri Váňová, která obsadila 11. příčku (+1).

„Hřiště bylo skvěle připraveno, počasí vydrželo, takže se hrálo dobře,” řekl po hře Procházka pro web Czechone.cz.  “Šlo mi patování, greeny jsou ve skvělém stavu. Problém jsem měl s driverem, celý den jsem hrál trojkou dřevem. Asi nejhůř jsem se cítil na patnácte, kde jsem zahrál double bogey, pak už jsem to ale udržel v paru. Zítra tam půjdu s tím si to užít. Nechci se stresovat, je to moje první sezona mezi profíky, tak to beru jako zkušenost,“ uzavřel.

Před turnajem.
Sedmý podnik Czech PGA Tour 2015 se odehraje na Slovensku, na hřišti Gray Bear Tále. Hřiště má par 71 a délku 5.390 metrů.
Dvoukolový turnaj se odehraje v pondělí 29. a úterý 30. června. Předchází mu nedělní Pro-Am.
Přihlášena je celá česká profesionální špička  s výjimkou Aleše Kořínka. Na startovní  listině najdeme Filipa Mrůzka, Ondřeje Liesera, Marka Nového, Stanislava Matuše, Martina Příhodu, Lukáše Tintěru, Jana Cafourka, Lukáše Lizánka  a další protagonisty Czech PGA Tour. Startuje osm žen v čele s profesionálkami Hinnerovou, Váňovou a Koželuhovou. Ve startovním poli se objeví také Roman Šebrle.

Leaderboard

*