Češi na turnaji PGA´s of Europe v Emirátech – O. Lieser na 3. místě

PGA´s of Europe – Mercedes-Benz International PRO-AM 2017, Al Ain, SAE (30. 1. – 2. 2.)

Prvního a tradičního turnaje PGA´s of Europe – Mercedes-Benz International PRO-AM 2017 se účastní tři čeští zástupci Aleš Kořínek, Ondřej Lieser a Jakub Mareš, kteří se svými týmy hrají na hřišti Al Ain Equestrian, Shooting & Golf Club ve Spojených Arabských Emirátech. Turnaj jednotlivců se hraje na 72 jamek, přičemž 3 dny se koná týmová soutěž a pouze v posledním kole spolu hrají profesionálové v jednom flightu.

4. kolo
Skvělý výsledek 67 ran (-3) – čtyři birdie a jedno bogey, přinesl Ondřej Lieser. V celkovém pořadí obsadil na začátek roku pěkné 3. místo s výsledkem -5 za čtyři odehraná kola. Aleš Kořínek zopakoval výkon z druhého kola – 70 ran (E) s třemi birdie a třemi bogey. Jeho konečným umístěním v turnaji je dělené 7. místo se skóre -1. Jakub Mareš zahrál v posledním kole 84 úderů. Vítězem turnaje se stal Alex Wrigley (-14).

KorinekModry12503. kolo
Zatím nejlepší výsledek z českých hráčů zaznamenal Aleš Kořínek, 67 úderů (-3), které zahrál díky čtyřem birdie a jedinému bogey ho posunulo na celkově dělené 8. místo. Dařilo se také O. Lieserovi, který zopakoval včerejších 68 ran (-2). Oproti včerejšku ovšem byla Ondrova karta velmi pestrá – 6 birdie a 4 bogey. V celkovém pořadí je o ránu a jedno místo před Alešem Kořínkem. Ve vedení je po skvělém třetím kole – 63 ran (-7) Alex Wrigley. Poslednímu českému zástupci J. Marešovi se třetí kolo nevydařilo.

LiesereProquip22. kolo
Ve druhém kole se všichni čeští hráčí zlepšili. Nejlepší výsledek – 68 ran (-2) zahrál Ondřej Lieser složený ze čtyř birdie a jednoho double bogey. Aleš Kořínek může být s výsledkem také spokojen, jeho 2 birdie a 2 bogey znamenaly výsledek 70 (E). Jakub Mareš ve druhém kole přinesl 76 ran (+6). V polovině turnaje je ve vedení Mark Ridley s celkovým skóre -9.

1. kolo
Čeští hráči začali turnaj výsledky nad parem hřiště. Shodné skóre zahráli Aleš Kořínek a Ondřej Lieser – 72 ran (+2). Aleš Kořínek zahájil turnaj velmi dobře a po 11 jamkách byl na výsledku -3, ovšem následné tři bogey a jedno double bogey znamenaly propad výsledkovou listinou. Opačný průběh kola zažil Ondřej Lieser, který byl po 9 jamkách čtyři rány nad par hřiště, ale následně svůj výsledek vylepšil dvěma birdie. Poslední z Čechů Jakub Mareš zahrál 80 ran (+10).

Stránky turnaje

Leaderboard