ProGolf Extec Trophy na Ypsilonce. Vyhrál Francouz Jouven, Lieser třetí, Kořínek pátý

Vítěz Richard Jouven
Vítěz Richard Jouven

PGA of Germany –  ProGolf Tour, Extec Trophy by Atomic Drinks, Fojtka, Liberec (11.- 13.-5.2018)

Neděle – finálové kolo
Nakonec zvítězil ten černý vzadu. Usměvavý Francouz Richard Jouven hrál v poslední kole pouze birdie a bylo jich celkem pět. S krásně se lepšícím skore 69,68,67 – 12 zvítězil o ránu před Skotem Chrisem Robbem (-9). O třetí místo (-8)  se podělili nejlepší Čech Ondřej Lieser s dalším Francouzem Mathieu Decottignies Lafonem.
Druhým nejlepším Čechem je Aleš Kořínek. Výsledkem 68,70,71 (-7) dělí parádní 5. místo.
Tadeáš Sedláček (-4)  i Michal Pospíšil (-3) se vešli do Top 20.

Konečné výsledky

Konečné Top 20

Top20aCZ_kb

foto Ivan Paggio

.

.

.

 

LieserKlub
Ondřej Lieser

Pátek – 1. kolo
V prvním kole zazářil Ondřej Lieser. Dohrál jako první Čech. Na svém rodném hřišti zahrál čistých pět birdie, 67 ran a je na 2. místě (-5). Pozici sdílí s Francouzem Decottignies. Pozadu nezůstal ani Aleš Kořínek. S výsledkem 68 ran se zařadil na 4. místo (-4). Třetím Čechem v Top 10 je Michal Pospíšil. Ten zvládl první kolo za 69 ran a dělí 9. pozici.

„Dobrá hra… osmnáct greenů v regulaci, pár patů mi tam ještě nespadlo, ale to vůbec nevadilo,” komentoval kolo úspěšný Ondřej Lieser. “Šli jsme jako první flight, takže jsme nemuseli na nikoho čekat. To je vždycky příjemné… Ani si nepamatuji, kdy jsem měl naposledy čistou skorkartu,“

V čele je Němec Jonas Kölbing (-6). Cut bude po druhém kole pro 40 hráčů a dělená místa. Aktuálně je na hodnotě Even Par.

Leaderboard

Top 10 prvního kola a čeští hráči

Top10aCZ_1k

.

YpsilonKLubovnaÚvod
První zahraniční turnaj na českém území se letos uskuteční na liberecké Ypsilonce. Jedenáctý turnaj německé profesionální série Pro Golf Tour bude hostit kopcovité hřiště Ypsilon.
Turnaji předcházela na stejném hřišti jednokolová kvalifikace o deset karet. Kvalifikovali se Aleš Kořínek, Ondřej Lieser, Fabian Winkler (AUT), Rene Gruber (AUT), Micgael Ziemer (GER), Vladimír Velenský, Florian Attard (FRA), Petr Nič, Patrick Kopp (GER), Roman Šebrle a amatér David Benák.

Turnaje se letos neúčastní Stanislav Matuš, Jan Cafourek ani Filip Mrůzek, kteří ve stejném termínu hrají Challenge tour – Open de Portugal v Morgadu.

Turnaj se hraje na tři kola s cutem po druhém kole pro 40 nejlepších.
Dotace Extec Trophy je 30.000 Eur. Loni zvítězil Angličan Ben Parker.

Členité hřiště Ypsilon Golf Resortu s mnoha převýšeními má par 72.

Leaderboard

Odkazy:     Ypsilon GR Liberec     Hřiště na satelitní mapě     Stránky turnaje   Loňské zpravodajství 

.