Váňová byla blízko, ale kartu na LET 2017 nezískala

maroko

Ladies European Tour – 2017 Lalla Aicha Tour School Final Qualifying, Marakéš, Maroko (17. – 21.12.2016, dotace 15.000 eur, časový posun -1 hodina)

Středa – 5. kolo
Šideri Váňová se v posledním kole pokoušela o zázrak a málem se povedl. Prošla cutem do finálového kola, ale od postupové třicítky jí na startu posledního kola dělilo sedm ran. Doběhnutí takové ztráty by byl jen a jen zázrak.

Česká hráčka se pustila do skvělé stíhající jízdy. Začínala na desáté jamce a v první devítce vystřihla tři birdie.V druhé devítce přidala další dvě birdie a na 14. jamce byla pět ran pod parem.
Na šestnáctce však bohužel přišlo první bogey, na sedmnáctce druhé. Sen se rozplynul. Osm ran na poslední jamce byl už zřejmě jen důsledek rozčarování. Poslední kolo zahrála Váňová v paru, 72 ran. Skončila na 51. místě (+4) a plnou kartu na LET 2017 nezískala.

Leaderboard

.

vanovaqschool16
Šideri Váňová

Úterý – 4. kolo
Šideri Váňová prošla cutem do pátého kola. Čtvrté kolo zahrála výborně. Čtyři birdie a tři bogey daly v součtu s pary 71 úderů, jeden pod par. S výsledkem +4 se česká profesionálka zařadila mezi 66 hráček postupujících do pátého kola.

Postoupit se nepodařilo Lucii Hinnerové. Tři birdie, tři bogey a jedno double bogey zhatily české hráčce naději na průchod do posledního kola. S celkový skore +7 je příliš vzdálená od hranice cutu +4.

Vedení si už čtvrté kolo nedala vzít suverénní Francouzka Celine Boutier. Se skore -17 se své australské skoro jmenovkyni amatérce Celině Yuan (-13) vzdálila na čtyři údery. Na druhé místo se připojila Švédka Madelene Sagstrom také se skore -13.

Páté a poslední kolo se hraje na hřišti Samanah. Do příští sezóny LET postoupí 30 hráček a dělená místa.

Top 10 čtvrtého kola:

vyslqschoollet16_4kb

Leaderboard

hinnerovavanova2
Lucie Hinnerová a Šideri Váňová

Pondělí – 3. kolo
Češky ztrácejí. Lucie Hinnerová zahrála podruhé 75 úderů  a ztratila 22. příček. Hrála dvě birdie a pět bogey. Do čtvrtého kola bude vstupovat ze 69. místa (+5).
Šideri Váňová hrála tři bogey a jedno double bogey, 77 ran a ztratila 35 pozic. Sdílí 69. pozici s Lucií Hinnerovou.

V čele je již třetí kolo Francouzka Céline Boutier (-15). Na druhé místo postoupila australská amatérka Juan Celina (-13), na třetí místo se posunula Francouzka Agathe Sauzon (-12).

Top 10 třetího kola:

vyslqschoollet16_3k

Leaderboard

.

Neděle – 2. kolo
Dnešní bilance českých hráček už tolik radostná není. Lucie Hinnerová se zhoršila o čtyři údery a vinou tří bogey ukončila dnešní kolo výsledkem 75 ran (+3). Je na 48. místě (+2)..
Šideri Váňová hrála jedno birdie, tři bogey a jedno double bogey, 76 ran a přespí na 35. pozici (E).

Stále vede Francouzka Céline Boutier. I dnes zahrála skvělý výsledek 69 ran a je v čele se skore -10. Dohnala ji  však indická hráčka Amandeep Drall. Se skore -10 sdílí s Francouzkou vedení.

Top 10 druhého kola:

vyslqschoollet16_2k

Leaderboard
.

Sobota – 1. kolo
Šideri Váňová začala Final Qualify na hřišti Samanah nejlepším možným způsobem, zahrála 68 ran, čtyři pod par. Výsledek ji řadí na 5. místo pořadí, kterému vévodí 65 ran Francouzky Céline Boutier (-7).
Pozadu nezůstala ani druhá Češka Lucie Hinnerová. Zahrála 71 úderů, jeden pod par a je na 25. místě (-1).

Top 10 prvního kola:

vyslqschoollet16_1k

.

Úvod
České profesionálky Lucie Hinnerová a Šideri Váňová se probojovaly předkvalifikací do posledního síta – Final Qualifier, ve které se bojuje o karty na Ladies European Tour 2017. Uskuteční se v marocké Marakéši a dějištěm budou hřiště Samanah GCC a Amelkis GC. Obě české hráčky zde hrály Final Qualify již loni, ale nepostoupily. Lucie Hinnerová je ve Final Qualify počtvrté, letos to už určitě vyjde.

Závěrečnou pětikolovou kvalifikaci hrají hráčky prošlé předkvalifikacemi a hráčky Ladies European Tour, které se letos nevešly mezi prvních osmdesát hráček žebříčku Order of Merit. Do dalšího ročníku postoupí třicet hráček a dělená místa. Hráčky na vyšších místech také získají možnost hrát v dalším v dalším ročníku, ale už s určitými omezeními.

První čtyři kola se hrají střídavě na obou hřištích. Šedesát nejlepších a dělená místa pak bude hrát finálové kolo na hřišti Samanah Country Clubu.

V loňské Final Qualify 2016 zvítězil indický zázrak Aditi Ashok se skore -23. Však také hned v první sezóně na LET vyhrála dva turnaje, skončila na 2. místě Order of Merit a získala prémie ve výši 206.665 eur.

Final Qualify v Maroku řídí Čech Michael Jon.

Odkazy: … Amelkis GCHřiště na satelitní mapěSamanah GC Hřiště na satelitní mapě … Stránky Lucie HinnerovéStránky Šideri VáňovéFB HinnerováFB Váňová

.