Spilková na Sanya Open v Číně – 3. kolo Spilková na konečném 47. místě

spilkovaklara201529European Tour – Sanya Ladies Open, Sanya, Hainan, Čína (27, – 29.10.2016, dotace 300.000 Eur, časový posun +7 hodin)

Sobota – 3. kolo
Poslední kolo není z těch, na které bude Klára Spilková ráda vzpomínat. V posledním dějství Sanya Open předvedla nejhorší výsledek, 76 ran, čtyři nad par. Poskládala ho ze tří birdie a sedmi bogey. Nezapsala žádné double bogey nebo horší, ale těch bogey je dost. Její celkové skore se vyšplhalo na +6 a stálo jí to jedenáct příček pořadí. Umístila se na konečném 47. místě a získala prémii 1.500 Eur.

Poslední kolo postihlo i vedoucí hráčky. Francouzka Nocera byla po jedenácti jamkách čtyři nad se dvěma bogey a jedním double bogey. Ještě hůře na tom byla včerejší lídr Číňanka Yan Liu. Po dvanácti jamkách byla devět ran nad parem. A nejhůře dopadla Australanka Stacey Keating. Ze 7. místa propadla až na 50. pozici díky třem double bogey, šesti bogey a jedinému birdie, celkem 83 ran, jedenáct nad par.

Zvítězila Thajka Supamas Sangchan (-8).  Na druhém místě se umístila Švédka Caroline Hedwall (-7). O třetí pozici (-6) se dělí Číňanka Yuting Shi a Američanka Amelia Lewis.

Klára se Spilková se v žebříčku Order of Merit posunula dopředu o jedno místo. Nyní je na 79. pozici.  V redukovaném řebříčku, který rozhoduje o osmdesátce postupujících do další sezóny je na 63. místě.

Leaderboard

Skorkarta Kláry Spilkové – 3. kolo

skore3k

Pátek – 2. kolo
Po prvním kole měla Spilková skore +2 a cut byl na hodnotě +2. Druhé kolo začínala na desátém odpališti a až do třinácté jamky to vypadalo, že neprojde cutem. Po počátečních čtyřech jamkách a slibných dvou birdie bohužel přišla tři bogey. Na čtrnácté a šestnácté jamce naštěstí přišla dvě spásná birdie, která upravila celkové skore na +2. Mezitím se cut vstřícně posunul na +3 a potom na +4. Postup do dalších kol byl v suchu.
V druhém kole zahrála česká hráčka čtyři birdie a tři bogey, celkem 71 ran, jednu pod par. Zlepšila se o čtyři údery a poskočila výsledkovou listinou o mnoho příček na 36. místo (+2).

V čele jsou Francouzka Gwladys Nocera a Číňanka Yan Liu se skore -3. O třetí místo (-5) se dělí čtyři hráčky: Thajka Thammarak, Němka Ras-Anderica, Švédka Hedwall a Thajka Chamchoi.

Další pozice: 7. Keating, Herbin, Lewis, (-4), 26. Clyburd (+1), 36. Xiu Lin, Pretsweel (+2), 53. Schaeffer, Itturios (+4).
Cutem neprošly: Chen, Alonso, Simon, Booth, Walker, Andre.

Do třetího kola vyrazí Spilková v sobotu v 01:58 našeho času ve společnosti Číňanky Xiu Lin a Korejky So-Young Jang.

Skorkarta Kláry Spilkové – 2. kolo

http://www.golf.cz/wp-content/uploads/2016/10/Skore2k.jpg

Leaderboard

spilkovaklara201535Čtvrtek – 1. kolo
Klára Spilková dohrála první kolo s výsledkem 75 ran (+3). První devítku měla jako z nejhoršího snu. V půlce kola byla vinou tří bogey a jednoho double bogey pět ran nad parem a v desáté desítce průběžného pořadí. V druhé devítce se snažil skore narovnat. Dvěma birdie na 11. a 13. jamce zahrála druhou devítku dvě rány pod par a snížila skore na +3. Posunula se na 74. místo.
Cut po druhém kole pro 60 hráček a dělená místa je aktuálně na hodnotě +2.

Čelo turnaje tvoří Švédka Caroline Hedwall a Němka Leticie Ras-Anderica, obě se skore -5. O třetí místo (-4) se dělí trojice hráček: Francouzka Gwladys Nocera, Číňanka Yan Liu a Finka Oona Vartiainen.

Další pořadí: 6. Keating (-3), 7. Lewis (-2), 26. Plucksataporn (E), 53. Simon, Pretswell, Xiu Luin (+2), 74. Schaeffer (+3), 97. Booth (+5), 124. Andre (+11).

Skorkarta Kláry Spilkové – 1. kolo
skore

 

spilkovadusina43
Klára Spilková

Úvod
Klára Spilková odletěla do Číny. Po roční přestávce se opět účastní Sanya Ladies Open na nejjižnějším cípu čínského území, ostrově Hainan. Tady už je jako doma, na Hainanu hrála často, Sanya Open hraje potřetí. V roce 2012 zde  skončila na 58. místě a v roce 2014 na 23. pozici. Jako kedíka si tentokrát veze svojí asistentku Moniku Dvořákovou.

Většinu účastnic turnaje tvoří hráčky asijských ženských túr, tedy především čínské, thajské a indické hráčky. Na startu bude domácí skvělá hráčka Xiu Lin a obvyklé Evropanky Nocera, Itturios, Hedwall, Pretswell, Clyburn, Schaeffer, Booth, Keating.

Yalong Bay Club je hřiště na břehu Čínského moře z pera Roberta Trenta. Má par 72 a délku  6.573 metrů.

Na Hainanu začíná Spilkové podzimní asijská šňůra turnajů. Čtyři víkendy za sebou hraje v Číně, Abu Dabí, Indii a  Kataru, aby sérii završila pátým turnajem ve své oblíbené Dubaji druhý týden v prosinci. Bude to pěkná honička.

Spilková má za sebou právě třináct turnajů a čeká jí tedy ještě řádná porce. Má možnost přiživit hubenou sezónu a vylepšit příjmovou stránku rozpočtu. Spekulace, že by spadla do kvalifikace, jsou však přinejmenším ukvapené. Je na 80. místě Order of Merit Ladies European Tour, ale postupuje osmdesát hráček redukovaného žebříčku, do kterého nejsou některé hráčky započítávány. V něm je česká hráčka aktuálně kolem šedesátého místa a musela by hrát opravdu špatně nebo nehrát vůbec, aby mezi  postupujícími  nezůstala.